Foto-Film Calella convoca la 27a edició del Trofeu Rafel Carpinell

Fotografia guanyadora del Trofeu Rafel Carpinell del 2016.
Fotografia guanyadora del Trofeu Rafel Carpinell del 2016.

Ja es poden presentar les fotografies pel Trofeu Rafel Carpinell, que enguany arriba a la 27a edició. Com és tradicional, les imatges hauran de tenir com a tema en comú la ciutat de Calella i s’exposaran a la Fira de Calella i l’Alt Maresme, on es farà l’entrega de les medalles als guanyadors. La persona que aconsegueixi la medalla d’or rebrà un premi en metàl·lic de 120 euros i el trofeu Rafel Carpinell, una peça artística original de Lluís Riera.

En una entrevista a l’Info Vespre, el responsable del Trofeu Rafel Carpinell, Josep Maria Colomer, de Foto-Film Calella, ha animat a tothom a participar-hi i a ser creatius.

Tothom que estigui interessat en la fotografia i en Calella pot participar, tant és que siguin aficionats o professionals, però professionals avui dia gairebé ho és tothom ja, perquè tothom tira fotos, o sigui que tothom que tingui una càmera o un telèfon pot enviar les seves fotografies que són sempre sobre el tema Calella. Cadascú pot enviar el que vulgui: paisatges, festes, activitats socials, persones, la creativitat de cadascú és lliure per poder enviar el que vulgui.

Colomer ha explicat perquè des de l’any 1992, el trofeu porta el nom de l’exregidor de Cultura Rafel Carpinell.

Es tracta d’un concurs popular, no és un concurs de grans professionals de la fotografia, com li agradava dir a en Carpinell, que va ser regidor de Cultura i de la ràdio i la televisió d’aquí Calella, i quan va morir, nosaltres a Foto-Film ja feiem un concurs de tema Calella, i el vam vincular al seu nom perquè és una persona molt significativa per l’entitat i pel poble. Com ell deia, volia que fos un concurs popular i que participés tota la gent de Calella.

Tots els participants podran veure exposada com a mínim una de les seves fotografies a l’espai que s’instal·la cada any a la Fira de Calella i l’Alt Maresme.

La Fira de Calella és una manera de que les fotografies de cadascú tinguin moltes visites i això és important per la gent que participa, perquè tenen assegurat que molta gent podrà gaudir de les seves obres. A la fira tindrem una pagoda, com cada any, especial per penjar-les i allà hi haurà una fotografia de cada participant. A part de les que guanyin i de les seleccionades, procurarem que cada persona que hagi participat hi tingui una fotografia com a mínim.

Els treballs es poden presentar fins el 20 d’agost. S’han d’enviar en format digital a carpinell@fotofilmcalella.org identificades amb el títol i, en un arxiu diferent, el nom, el telèfon i el correu electrònic de l’autor.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al responsable del Trofeu Rafel Carpinell, Josep Maria Colomer, de Foto-Film Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat