Foto-Film Calella prepara les projeccions dels curtmetratges que opten al Trofeu Torretes

Foto-Film Calella ha seleccionat 630 obres per al Trofeu Torretes de Curtmetratges del 2016. Un rècord de participació que, a més, confirma el caràcter internacional del certamen artístic. Els treballs entren a concurs en categoria d’argument/ficció, de documental/reportatge i d’experimental/animació, tant en categoria professional com amateur. Així mateix, en aquesta vint-i-dosena edició, s’han establert dues categories de premis especials: el Premi Ciutat de Calella per a realitzadors de la ciutat i el de Millor curt en català. El veredicte del jurat des donarà a conèixer durant la gala que tindrà lloc el 24 d’abril a la Sala Mozart. Prèviament, i com cada any, es faran diferents sessions de projecció d’un bon grapat dels curts seleccionats.

La secció de cinema de Foto-Film Calella ha estat la primera en tancar la participació a la vint-i-dosena edició del Trofeu Torretes de Curtmetratges, una de les tres potes en què s’articula el Festimatge que se celebrarà durant el mes d’abril.

D’entre tots els treballs rebuts, se n’han seleccionat 630 que entren a concurs en les 3 categories de premi tradicionals –diferenciant realitzadors professionals i amateurs–. Ho ha fet un equip de set persones, que porten setmanes visionant totes les obres rebudes de llocs tant llunyans com els EEUU o l’Iran, Bèlgica, França i Alemanya.

“Des del mes d’octubre que estem visionant els curtmetratges, n’hem fet aquesta selecció i d’aquestes veurem els que es projecten. Hi haurà sis sessions: a l’Espai Caixa, a l’Ajuntament Vell i a la cafeteria La Tetera de Matas i Rodes”, ha explicat al programa Bon dia el responsable de la secció de curtmetretages del Festimatge, Pere Mas.

La projecció de part dels curts seleccionats es farà a partir de la segona setmana del mes d’abril i, pendent de confirmació, que es puguin veure els títols que opten al premi al Millor curt en català. Són sis produccions d’autors catalans en llengua catalana.

És un dels premis especials de l’edició del Trofeu Torretes de Curtmetratges, juntament amb el Premi Ciutat de Calella. En aquest apartat, hi apareixen dos noms familiars per al certamen: Jonathan Ruíz, que ha presentat “21”; i la parella de realitzadors locals formada per Miki Gual i Marc Vilalta amb Two Shotguns.

Aquests dos curtmetratges d’autors locals es projectaran a la pantalla de la Sala Mozart, amb d’altres tres que no entren a concurs, amb motiu de la tradicional Matinal de Cinema Curt del pròxim 10 d’abril. S’hi podran veure els treballs realitzats per Manel Mas, Marçal Mora i Josep Maria Torrent.

Els guanyadors del Premi d’Honor del Trofeu Torretes de Curtmetratges i el millor d’argument/ficció es projectaran durant la gala de cloenda del Festimatge, que tindrà lloc el 24 d’abril.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *