Foto-Film Calella tanca amb molt bones sensacions la dissetena edició del Festimatge

Les filles de Josep Maria Forn en l’acte d’homenatge al cineasta durant el Festimatge

Amb l’entrega dels premis Trofeu Torretes de fotografia i curtmetratges, ahir en una gala a l’auditori de Can Saleta, s’ha tancat l’edició número disset del Festimatge que organitza Foto-Film Calella. Es van lliurar els reconeixements d’honor al fotògraf belga Josef de Fraine i als cineastes Elisa Torres i Octavio Guerra, pel curt “Heurtebise”. A més, es van atorgar els premis als treballs produïts amb el format degà del cinema, i que des de Calella es treballa per mantenir amb cert romanticisme gràcies a les trobades de 9,5 que l’any vinent arribaran al cinquantè aniversari.

Xavier Rigola, president de Foto-Film Calella, ha fet una valoració molt positiva de les tres setmanes en què Calella ha celebrat la cultura fotogràfica i audiovisual. Segons ha indicat, s’ha registrat una bona assistència a l’auditori de Can Saleta, que s’ha estrenat com a sala de projeccions; i s’han registrat xifres de rècord de visites a la col·lectiva de la Fàbrica Llobet-Guri.

Can Saleta ha funcionat molt bé, és un bon lloc ideal per a les projeccions dels curtmetratges; i les visites a les exposicions de la Fàbrica han funcionat com mai. La valoració global és que l’edició d’enguany ha anat molt bé.

A banda de tallers i activitats obertes, les exposicions fotogràfiques a la fàbrica o a l’Ajuntament Vell, on s’ha pogut veure l’obra del japonès Masao Yamamoto; el Festimatge del 2022 ha recordat a dues persones estretament vinculades al certamen i a Foto-Film Calella.

Encarnació Soler va ser molt determinant per a les trobades de cinema 9,5, per la seva força i els seus contactes, que van ser de molta ajuda. I pel que fa al Josep Maria Forn, va ser un amic de Foto-Film i del Festimatge, una persona molt estimada a Calella. Era de rebut que els féssim un homenatge.

Rigola ha avançat una efemèride que es commemorarà en l’edició del 2023: es compliran 50 anys de les trobades de cinema 9,5.

És un número rodó, ja veurem què farem, però la idea és que el plat fort de l’any vinent sigui el cinquantè aniversari de les trobades de cinema 9,5.

El Festimatge és una iniciativa de Foto-Film Calella que compta amb el suport de l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *