Fotografia i literatura s’uneixen en una exposició d’aniversari

20-llibres-20-imatges-expo-col%c2%b7lectiva-ffc

Aquest dissabte s’inaugurarà l’exposició fotogràfica que organitza Foto-Film Calella amb motiu del desè aniversari de la Biblioteca Municipal de Can Salvador. És una de les darreres activitat de l’any del cinquantenari de l’entitat fotogràfica, que presentarà una mostra de 20 imatges a través de les quals es posa de relleu l’obra d’una vintena d’autors calellencs, entre els quals Francesc Grau i Viader, Maria Cardona, les poetesses Concepció Organ o Laia Noguera, Esteve Jou o Jordi Amat i Teixió, entre d’altres. L’exposició “20 llibres 20 imatges” es podrà visitar fins el 10 de gener a l’equipament cultural.

Foto-Film Calella presenta aquest dissabte una exposició commemorativa del desè aniversari de la Biblioteca Municipal de Can Salvador de la Plaça, inaugurada la diada de Sant Jordi del 2006. És una mostra col·lectiva en què hi participen vuit membres de l’entitat fotogràfica local: Xavier Rigola, Joaquim Sitjà, Robert Lluís, Quim Botey, Dolors Escamilla, Lluís Fillat i Jaume Forest, a més de Josep Maria Colomer, que n’és el responsable.

“Hem intentat relacionar la imatge i els llibres. Cadascun de nosaltres va triar l’autor que li semblava més interessant per fer el treball individual, i en total tenim 20 escriptors que representen la literatura que es fa a casa nostra”, ha comentat Colomer.

Entre els autors que reconeix l’exposició hi ha les poetesses Laia Noguera i Concepció Organ, referents en l’assaig com l’historiador Jordi Amat i Teixidó, o grans noms de la literatura calellenca com Francesc Grau i Viader o Maria Cardona.

Foto-Film Calella farà aquest homenatge a les lletres amb un muntatge clarament al·lusiu. “Intentem deixar la fotografia plana que pengem habitualment a la paret per, aquesta vegada, donar-li relleu. Ja que parlem de llibres, cada fotografia serà com un llibre obert. Una pàgina serà de referència a l’autor i a la seva literatura, i a l’altra la fotografia que fa referència a la seva obra”, ha avançat el responsable de l’exposició en declaracions a Ràdio Calella TV.

Aprofitant l’acte d’inauguració, aquest dissabte a la una del migdia, es farà una visita comentada a l’exposició, que es podrà veure fins el 10 de gener en l’horari habitual de la Biblioteca Municipal de Can Salvador de la Plaça.

Amb aquesta activitat, Foto-Film Calella enfila la recta final de l’any del seu cinquantenari que es clourà el dijous 8 de desembre amb una gala a la Sala Mozart (12.00h). S’hi farà la projecció d’un treball audiovisual sobre els 50 anys de l’entitat i es farà la reposició del curtmetratge Roger de can Bou, Baró de Calella. L’entrada serà lliure.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat