La Plataforma penja a Internet documentació oficial i escrits sobre el jaciment del Roser

Tota la documentació generada a l’entorn de l’existència del jaciment del Roser, des del primer projecte municipal que en feia referència, fins a l’escrit que la Plataforma va enviar recentment al president de la Generalitat, Pere Aragonès, demanant-li que intercedís per facilitar una trobada del moviment veïnal amb els responsables del Departament de Cultura. Tot ha quedat penjat a Internet i compartit a mode de “memòria històrica” del procés iniciat pel moviment veïnal que s’oposa al projecte constructiu de l’Aldi sobre les ruïnes romanes. La Plataforma per la Dignificació de la Vil·la romana de Calella reivindica la seva conservació i difusió en forma de jardí arqueològic al descobert.

El portaveu de la Plataforma per la Dignificació de la Vil·la romana de Calella, Joan Juhé, ha indicat que la informació penjada a Internet vol també recollir en essència la lluita veïnal per preservar el patrimoni històric local. Lamenta que les institucions –Ajuntament i Departament de Cultura de la Generalitat– no tinguin prou “valentia” per revertir el projecte actual i atendre el que són actualment les seves dues principals reivindicacions.

Al portal fem una memòria històrica de com ha anat el procés i alhora reflecteix la nostra lluita per dignificar la vil·la romana fins allà on hem pogut (…) Que vagi sota un centre comercial i pisos ens sembla un disbarat. Si fossin valents, s’hauria d’aturar i optar per la via que defensem i que passa per traslladar tota l’edificació a la banda nord.

No és gens optimista. Amb tot, el portaveu de la Plataforma espera que compleixin amb la paraula i posin negre sobre blanc les modificacions anunciades, entre les quals, destinar la planta -2 a l’espai museístic i no a aparcament.

Van dir, i confiem que ho faran, que traurien el mur de la banda nord que invisibilitzava l’arcada. Ara mateix, constància sobre el paper no la tenim. Tot plegat ho hem traslladat a l’Ajuntament de Calella, quan vam tenir la reunió amb l’alcalde, i al Departament de Cultura. No hem tingut resposta, més aviat, vam percebre una certa reticència.

La Plataforma per la Dignificació de la vil·la Romana de Calella lamenta que les institucions es moguin ara dins el possibilisme pragmàtic, després d’haver “destrossat patrimoni” –ha afirmat Juhé– i haver presentar un projecte de “museu Disney”. Adverteix que, d’aquí a uns anys, el sentiment col·lectiu podria assimilar-se al que es té en relació a l’enderroc de l’emblemàtica Torre dels Anglesos.

Ens sap greu que Calella perdi una altra oportunitat, com ja va passar amb la Torre dels Anglesos. Ara pot tornar a passar. Hi ha qui veu en les restes de la importància d’aquestes al centre de la població un impediment, i qui ho veu com una oportunitat magnífica per atraure un nou sector econòmic i per recuperar el patrimoni històric de la població.

Podeu consultar aquest nou espai web de la Plataforma per la Dignificació de la Vil·la romana de Calella i tota la informació que s’hi acompanya a ambfilosofia.net/Plataforma/CalellaRomana.

WEB PLATAFORMA

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. calellenca ha dit:

    Jo no hi veig cap problema en que l’Aldi es faci sobre les restes arquitectòniques ,és més pienso que les restes estarán més protegides per les inclemències del temps climatològics,com hi ha en altres ciutats I que és compatible ,penso que el
    Què és Tracte és de conservar-lo ,no s’erosioni a més de tot no confío gens amb els ‘en Comú Podem ,ni psc, ni podemos que depènen de l’àmbit estatal a l ‘igual que pp , c’s .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *