Gomis justifica la seva sortida de Gestvia llançant crítiques contra el PSC

Gomis (Cs) i l'expresident de Gestiva, Josep Torres, en la presentació de la zona verda a Calella
Gomis (Cs) i l'expresident de Gestiva, Josep Torres, en la presentació de la zona verda a Calella

Cs va renunciar “per principis” a la vicepresidència de Gestvia després de la sortida del socialista Josep Torres del Govern i que, de retruc, deixés tots els càrrecs que tenia delegats. Així ho ha confessat el regidor Guillermo Gomis en una entrevista a La Ciutat, hores abans del ple municipal convocat per debatre sobre el projecte de pressupost per al 2023 que ha pactat amb l’executiu del PDeCAT-Junts per Calella i el PSC. Ha avançat que s’abstindrà en la votació perquè el seu suport ja no és imprescindible, però que en facilitarà l’aprovació per sentit de responsabilitat.

Guillermo Gomis ha fet referència al sentit de responsabilitat de Cs a l’hora de facilitar l’aprovació dels comptes municipals havent-se prèviament assegurat algunes propostes del seu programa electoral. No hi donarà suport explícit perquè el Govern ha tornat a buscar-se un altre aliat a l’oposició.

En els últims tres anys necessitaven el nostre vot a favor per tirar-ho endavant. Ara no, perquè tenen el pacte amb els comuns (…) Hem procurat aconseguir el que portàvem al programa electoral i ho hem anat fent mica en mica. Des de la posició del nostre partit, complicada, va ser un principi dur i complicat perquè la gent no ens acceptava i no ens volia, però vam explicar que apartavem la ideologia pensant en la ciutat i les persones.

Gomis ha apuntat algunes de les propostes de Cs que el Govern ha incorporat al projecte de pressupost que avui es sotmet al debat plenari: la modernització de la Policia Local, el projecte Patis Oberts, el soterrament de contenidors i el manteniment de la via pública, o una subvenció per a l’Associació de Professionals d’Infermeria, entre d’altres.

Durant l’entrevista a La Ciutat, també ha confessat què el va portar a renunciar a la vicepresidència de l’empresa municipal de mobilitat, on feia tàndem amb el socialista Josep Torres, que va abandonar el Govern arran del cas Buch i la seva candidatura per Junts. Guillermo Gomis ha dit que va ser una decisió presa per “principis” i, en aquest sentit, ha llançat un dard al PSC, que llavors va optar per mantenir-se a l’executiu i posar Laroussi a la presidència i Albert Torrent a la vicepresidència de Gestvia.

Haurien d’haver plegat tots. Sí, els principis hi són per alguna cosa. Vaig començar a Gestvia amb el senyor Torres i vam fer un bon equip, d’ell n’he après molt. Però entenia que si ell plegava, també ho havia de fer jo (…) Quan no et sents necessari en un lloc, has de plegar.

En un altre ordre de qüestions, Gomis ha indicat que continuen treballant en la candidatura a les eleccions municipals que encapçalarà. Ell, personalment, ha dit que l’afronta amb més ganes que el 2019.

Estem organitzant la presentació de la candidatura a Calella (…) El partit em va tornar a fer confiança per si estàvem amb força per continuar i, tot i que van ser uns inicis difícil, tenim més ganes que el 2019.

L’alcaldable de Cs ha defensat el seu dret de presentar una proposta política de centre en una ciutat que, segons considera, està també molt polaritzada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *