Guillem Torné prepara nova exposició i llibre sobre la cosmologia de la representació visual

El calellenc Guillem Torné treballa i juga amb les imatges per demostrar que l’espai que ens envolta no és pla sinó esfèric. Posa en sintonia els conceptes de la realitat, la representació i la percepció en l’obra que prepara perquè s’estreni de cara a la pròxima edició del Festimatge, i que és una continuació d’“Espai Clos (El Far)” que es va poder veure fa un parell d’edicions i que aquests dies s’exposa al Museu de la Pell d’Igualada. “Reflexions” anirà acompanyat d’un assaig que, sota el mateix títol, aprofundeix sobre el que defineix com la cosmologia de la representació visual.

Plasmar l’entorn que ens embolcalla en una superfície plana provoca disfuncions en la forma en què percebem la representació de la realitat. La manera més simple de comprovar-ho és a partir d’un retrat de grup: les persones que ocupen la part central de la imatge sempre surten més afavorides, les dels costats, no.

Una idea que el calellenc Guillem Torné porta dècades desenvolupant i que va recollir en l’exposició “Espai Clos (El Far)”, que aquests dies es pot veure a Igualada, i amb la que anteriorment havia participat al Festimatge. Una mostra de figures volumètriques amb les que conceptualitza la relació entre la realitat i la representació, i com la percep l’ull humà i la interpreta el cervell.

Hi segueix treballant a “Reflexions”, una exposició que es veurà en la pròxima edició del Festimatge.

En el fons pensem que l’espai que ens envolta és pla, però és esfèric. I això té uns comportaments a l’hora de fer fotografies. Em vaig adonar que havia de posar aquest concepte en funcionament i d’aquí en surt la segona exposició.

Torné presentarà llibre amb el mateix títol coincidint amb el Festimatge i la inauguració d’aquesta nova exposició. N’ha fet una tirada de 50 exemplars, numerats i firmats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *