Illa: “A Calella, com a Europa, hem de fer una política útil enfocada a resoldre problemes”

Imatge: RCT

El guanyador de les eleccions catalanes ha fet parada a Calella en la campanya de les eleccions europees. Illa ha defensat una política útil enfocada a resoldre problemes i ha condemnat l’atac a l’agressió d’avui a Laura Borràs, increpada durant la campanya electoral a l’Ampolla. La candidata a les eleccions europees pel PSC, Laura Ballarín ha apel·lat al vot de les dones i els joves en unes eleccions marcades per l’amenaça de l’auge de l’extrema dreta al Parlament Europeu. Així mateix, ho ha fet Alícia Romero, portaveu del PSC al Parlament, que ha alertat de la possible regressió dels drets de les dones amb més presència de diputats de l’extrema dreta. Amb representants del PSC local i comarcal i entre militants socialistes, Can Saleta s’ha omplert completament aquesta tarda de dimecres.

Salvador Illa fa parada a Calella en la recta final de la campanya per les eleccions europees, aquest pròxim diumenge. Des d’un Auditori de Can Saleta ple, el guanyador de les eleccions catalanes ha condemnat l’atac a Laura Borràs aquest dimecres a un restaurant de l’Ampolla, on ha estat increpada, insultada i se li han llençat glaçons: “la política ha de ser respectuosa en les formes, el llenguatge i l’educació i, naturalment, res de cap tipus de violència”, ha dit referint-se al succés, del qual Borràs ha presentat denúncia als Mossos d’Esquadra.

En el míting de Calella, Illa ha defensat una “política útil, enfocada a resoldre problemes” perquè les normes del Parlament Europeu “a vegades sembla que queden molt lluny”, però, assegura, hi ha molts temes que es discuteixen abans al Parlament Europeu que als nacionals.

Illa ha descrit el context polític europeu com a “un moment de canvis de molt de fons: geopolítics, econòmics, tecnològics i mediambientals”. Per un canvi en la distribució energètica, una política de seguretat conjunta europea i un enfortiment de l’estat del benestar i per fer front a la digitalització, Illa ha demanat el vot pel 9-J des de Calella. A més, l’ha demanat per plantar cara al PP, un partit que, assegura, intenta aconseguir el vot “al preu que sigui” i, per això, ara van per la família del president espanyol, Pedro Sánchez, ha dit fent referència a la reacció dels populars a la citació judicial de Begoña Gómez.

L’eurodiputada i candidata al Parlament Europeu, Laura Ballarín, ha apel·lat al vot de les dones, les que “s’hi juquen més” i els joves per frenar l’augment de l’extrema dreta “desbocada” i la dreta tradicional.

La número dos a la llista del 12 de maig a les eleccions catalanes pel PSC, Alícia Romero, s’ha sumat a l’alerta de Ballarín a les dones. Sobre els drets que s’ha guanyat des del feminisme, Romero ha alertat que “si hi ha suma del PP i l’extrema dreta a Europa, sapigueu que ho perdrem”.

En clau maresmenca, Romero li ha demanat a Salvador Illa, a qui s’ha referit com al “proper president de la Generalitat”, posar fil a l’agulla amb els temes pendents de la mobilitat del Maresme. Romero, que forma part de l’equip negociador del PSC per formar govern no ha fet cap referència a l’estat de les negociacions per formar Govern a Catalunya, ni la mesa del Parlament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.