Inicia una recollida de signatures per demanar que s’ampliï l’oferta de places d’El Carrilet

Imatge d’arxiu

Una mare que s’ha quedat sense plaça a l’escola bressol municipal El Carrilet porta recollides unes 200 signatures de suport a la seva petició perquè s’ampliï l’oferta pública d’educació de 0 a 3 anys a Calella. Diu que el recurs, que actualment oferia 59 places, s’ha quedat curt per a una població en constant creixement i, per això, demana al consistori que prengui decisions “amb caràcter urgent”. Planteja la necessitat de doblar les línies més saturades i entomar el projecte d’una segona llar d’infants. Avui ha comentat el cas al programa La Ciutat. Es diu Tanit Montfort i com ella una quarantena de famílies se n’han quedat fora i hauran d’anar a la privada, amb la despesa que això comporta.

Aquest curs serà el primer en què s’implanta la gratuïtat a P2. Aquest podria ser un dels factors que explicaria l’increment de la demanda que hi ha hagut a El Carrilet, segons la mare que ha iniciat la recollida de signatures a la plataforma Change.org per demanar que s’incrementi l’oferta de la llar d’infants municipals. Per aquesta convocatòria s’oferien 59 places. Hi ha una quarantena de famílies que se n’han quedat fora.

Però el curs està a tocar i Tanit Montfort demana a l’Ajuntament que prengui decisions “amb caràcter urgent”.

L’objectiu seria que s’obrís una línia més a infantil 1 i 2, no sé si aquest any o el que ve (…) Vaig començar-ho perquè es faci un estudi sobre això, perquè que només hi hagi una escola bressol pública ens aboca a que molta gent es quedi fora.

En l’escrit que hi ha penjat a xarxes, i pel qual demana suports, es planteja la necessitat que Calella tingui una segona escola bressol pública, com ja es dona en d’altres poblacions amb característiques similars.

La campanya de recollida de signatures continua en marxa i expressa la seva voluntat d’aplegar-ne quantes més millor perquè la seva demanda tingui força davant dels responsables municipals. Diu que s’hi ha va posar en contacte via correu electrònic el passat 19 de juny i que, pel moment, no té resposta. Tampoc de la Síndica Municipal.

Vaig enviar un correu electrònic a l’Ajuntament explicant que fèiem la recollida de signatura i la problemàtica per si podien donar una solució, i de moment no m’ha dit res. També ho vaig enviar a la Síndica, i tampoc tinc resposta.

En la seva intervenció al programa La Ciutat, la denunciant ha posat en qüestió un dels barems que s’aplica a Calella per a l’atorgament de les places. És el que es va incorporar sobre la situació laboral dels progenitors amb l’objectiu de facilitar la conciliació.

Si els dos progenitors treballen dona punts i això ha fet que moltes famílies se n’hagin quedat fora. Qui fa la temporada d’estiu, quan és el moment de formalitzar la preinscripció encara no està treballant, però després sí.

Des de l’Ajuntament de Calella – acabat de constituir – no s’han fet declaracions al respecte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *