Interior rebaixa a quatre el nombre mínim de bombers al parc de Pineda

Parc de Bombers de Pineda de Mar

El Departament d’Interior ha rebaixat el nombre mínim de bombers als parcs fins el dia 15 de gener, una mesura que s’afegeix a la greu situació que denunciava el cos de bombers per la manca de personal. A Pineda de Mar s’ha rebaixat un 20%, és a dir, el nombre mínim de bombers per torn ha passat de cinc a quatre.

En una entrevista a l’Info Migdia, Jaume Martí, caporal del Parc de Bombers de Pineda de Mar, ha explicat que és una situació molt perillosa pels bombers i per la població, a qui no poden ajudar correctament.

Enlloc de ser 5 bombers de mínims, en principi, ara només som 4. Avui, per exemple, només hi ha 4 bombers a Pineda. Això afecta a les sortides, a la seguretat del personal i a la seguretat de la gent que anem a fer el servei. En un foc d’habitatge, 4 persones anem molt justos. Una dotació de sortir a un foc d’habitatge en principi eren tres vehicles, amb 4 persones només seran 2 vehicles i 2 a cada vehicle, pensant que hi ha dos conductors i un comandament, només queda un bomber per treballar. És perillós per tothom, pels que anem a socórrer i per nosaltres mateixos.

Al trobar-se sota mínims, els desplaçaments cap a Mataró o cap a Lloret, on es troben els parcs més pròxims, són més freqüents, fet que deixa a la ciutadania de la zona més desprotegida. Martí ha lamentat no poder oferir un servei digne, assegurant que hi ha la voluntat dels bombers de fer tot el que estigui a la seva mà.

Farem el que puguem, però la gent ha d’entendre que amb les eines que tenim i el personal que som difícilment podem donar un servei satisfactori com el que la gent es mereix, per això paguen impostos. Nosaltres donem serveis i la gent paga uns impostos perquè aquests serveis siguin dignes. I el que estem fent ara són serveis que dignes… La voluntat del bomber hi és, però Direcció General no sembla que la tingui i això és el que fa mal.

El caporal del parc de Pineda ha recordat que fa molt de temps que no s’obren oposicions i que cada vegada es jubilen més bombers, situació que disminueix el nombre d’efectius. Per això, ha reivindicat més personal per poder afrontar un incendi. Una situació que ha arribat a col·lapsar els serveis que s’afegeix a la manca de vestuari de protecció, material i vehicles antics i obsolets. Martí afirma que els fa por que hi hagi un servei degut a la desprotecció que senten.

Nosaltres ens sentim quan estem al Parc dient que no passi res avui. És el que estàs esperant, que no passi res i que quan arribin les set del matí no hagis hagut de sortir, perquè fa por.

Tot i que ja han hagut de tancar diversos parcs de bombers per la falta d’efectius, Martí considera que és difícil que tanquin el de Pineda perquè és l’últim de la regió Metropolitana Nord i els altres parcs estan molt allunyats. Tot i així, Martí «no hi posa la mà al foc».

En un comunicat difós a través de les xarxes socials, els bombers es dirigeixen a la ciutadania explicant que no poden atendre com voldrien per la manca de personal i exigint 1000 efectius més. Asseguren que no poden rescatar a la població, apagar els focs ni protegir els boscos. També recorden que «no són herois» i exposen que la ciutadania és víctima d’una gestió pèssima, de la desídia i de la irresponsabilitat de la Direcció General dels Bombers. Acaben dient que estan en perill i reclamant un Cos de Bombers de la Generalitat públic i de qualitat.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al caporal del Parc de Bombers de Pineda de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *