Ironman i Calella «es casen» durant tres anys

ACORD IRONMAN-CALELLA

Aquest és el símil romàntic emprat per l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, per explicar la nova relació amb Ironman, ja que es pot dir que fins ara Calella i Ironman s’han «enamorat» i han estat renovant el «contracte d’arres» any rere any, però avui han fet un pas més en la seva relació.

Aquest any serà la tercera edició del triatló internacional de mitja i llarga distància a Calella amb la marca Ironman. I avui s’ha formalitzat una relació estable entre la ciutat i l’empresa que s’allargarà fins l’any 2019.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha explicat que fins a dia d’avui no hi havia conveni formal amb Ironman, sinó que la vinculació «s’arrossegava» del conveni signat amb l’empresa Challenge, iniciadora del triatló de llarga distància a casa nostra. Ara Candini es mostra satisfeta d’aquest compromís oficial: “La voluntat és que d’una manera clara i ferma és es vegi que Ironman aposta definitivament per la nostra ciutat. Una altra cosa és que subrogués voluntats amb anteriors convenis i cada any no acabàvem de saber segur si tornaven. Efectivament tornaven. Però ara no. Ara vol dir, claríssimament, un compromís i un conveni formal d’Ironman a Calella del 2017 al 2019, perquè entenem que al 2016, lògicament, ja hi som, i ja està tot compromès“.

Per la seva banda, l’empresa Ironman es felicita per l’acord assolit amb Calella, entenent que és un “territori ideal” per viure l'”experiència Ironman“, i que diuen va més enllà de creuar la línia d’arribada i assolir un repte esportiu. El territori, en el seu conjunt, ofereix un binomi perfecte entre esport i turisme, la qual cosa resulta especialment atractiu per als triatletes que acostumen a viatjar en família i allargar la seva estada. El cap d’operacions de l’empresa a Europa, Orient Mitjà i Àfrica, Paul Huddle, s’ha desfet en elogis cap a la ciutat i els calellencs, i ha agraït especialment l’esforç organitzatiu que realitza el consistori. “Tenim l’oportunitat de gaudir de les pistes de muntanya per sobre de la ciutat i del mar, i de la ciutat en sí mateixa. Estem convençuts que no hi ha lloc millor per triar i sé que és impressionar per a Ironman. Hem estat en molts ciutat durant més de vint anys i sé que us pot sonar estrany perquè només en fa tres que som aquí. Per això hem signat per tres anys més i intentarem allargar aquesta relació i fer d’aquesta manera el millor esdeveniment possible.

El director de l’Ironman Barcelona, Agustí Pérez, ha avançat avui novetats respecte als circuits de ciclisme i de cursa a peu de cara al triatló sencer del dia 2 d’octubre d’aquest 2016. Ha explicat que la voluntat és fer la prova cada cop més segura i òptima per als triatletes, respectant la normativa Ironman. Per això es modifica el circuit de bicicleta. “Tenim una carretera de costa que hem de tallar 12 hores i és complicat, amb aquest tall, cap on ubicar-lo. I hem escollit la millor opció, que és, a l’alçada de Mataró anar cap a la C-60 -curiosament tallar una via ràpida com la C-60 és una cosa difícil- però amb totes les alternatives que hem buscat, entrant a Argentona i a l’alçada del túnel fer el gir per sobre nosaltres mateixos, amb aquella calçada dividida, ens dóna aquests quilòmetres que necessitàvem, amb dues voltes, per assumir aquest volum de gent tant important“.

Agustí Pérez ha explicat també que la cursa a peu s’allargarà fins a Santa Susanna, els atletes faran tres voltes, per evitar que s’acumulin grans quantitats de triatletes.

Per últim, el tinent d’alcaldia d’Esports de l’Ajuntament de Calella, Xavier Arnijas, ha dit que a vegades la gent dóna per fet que cada any es farà el triatló, però que aquesta relació s’ha de cuidar, i això no és fàcil. Arnijas ha retornat al símil romàntic, per explicar que cada any s’han d’anar «renovant els vots» amb el triatló. “Com deia l’alcaldessa, és un prometatge, un enamorament, però cada any s’ha d’anar renovant, cada mes i cada dia, fins i tot, com qualsevol enamorament.  I això és complexe. La veritat és que una ciutat com Calella, amb gairebé 19.000 habitants, organitzant un esdeveniment d’aquest volum, que porta entre 10 i 12 mil persones cada vegada que fem l’Ironman entre atletes i familiars, no és fàcil“.

Arnijas ha destacat que amb l’Ironman s’hi bolca no només l’administració municipal i els seus treballadors, sinó també tota la ciutadania.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat