Ja es pot demanar cita prèvia online per rebre la vacuna a Calella

vacunació web ok

El portal de cita prèvia de la vacuna ja ofereix l’opció d’escollir Calella. És per als col·lectius convocats per protegir-se de la Covid, l’últim a afegir-s’hi el de persones nascudes entre els anys 1972 i 1979, que s’ha d’anar ampliant per les franges d’edat més baixes en les pròximes setmanes a mesura que arribin les dosis. Així doncs, els calellencs i calellenques podran evitar desplaçaments a d’altres poblacions per rebre la vacuna, com passava fins ara si no es volia esperar la trucada del CAP. Serà possible gràcies als canvis que la Regió Sanitària de Girona farà a l’espai perquè sigui d’abast comarcal.

Calella estrenarà nou punt de vacunació intermig, que entrarà en funcionament a partir de dilluns 7 de juny a la sala amb columnes –dins la mateixa Fàbrica Llobet-Guri–, en un espai més ampli, d’abast comarcal, que permetrà administrar fins a 1.600 dosis diàries. La xifra sempre estarà condicionada a la disponibilitat de vacunes.

Es punxarà als usuaris que s’hagin citat des del CAP –via telefònica– i als que s’ho hagin programat a través del portal vacunacovidsalut.cat. Segons ha pogut confirmar Ràdio Calella TV, podrà escollir la Fàbrica Llobet-Guri tothom que formi part de la convocatòria general i que no hagi rebut cap dosi. Se’ls administrarà la vacuna de Pfizer, seguint les indicacions actuals de les autoritats sanitàries. Pel moment, aquí no està previst rebre el vaccí de cap altre farmacèutica. La disponibilitat de les cites de vacunació està relacionada amb el nombre de dosis existents. En el cas de no trobar hores, es recomana seguir intentant-ho en els dies següents.

Als professionals essencials que poden sol·licitar la vacuna d’AstraZeneca per completar la pauta se’ls deriva a punts d’altres poblacions. Podeu consultar el llistat aquí.

Nou espai més ampli i amb més capacitat

La sala amb columnes mantindrà l’accés pel carrer Llobet i Guri i disposarà de 4 boxes habilitats per a la vacunació, que anirà a càrrec de professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, infermeres i personal administratiu. A partir de dilluns 7 de juny, estarà obert en torn de matí (de 9 a 14h) i de tarda (de 15 a 19h). També comptarà amb la participació d’equips d’infermeres voluntàries i jubilades, que ja van tenir un paper clau en la campanya de vacunació a les residències.

El nou espai de Calella s’afegeix als de Blanes, Calonge, Figueres, Olot i Ripoll, de tal manera que la xarxa de punts mitjans a la regió s’amplia de cinc a sis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *