Ja no cal cita prèvia per anar al gimnàs i es permet la celebració de festes escolars

Des d’avui mateix ja no cal cita prèvia per anar al gimnàs. És una de les flexibilitzacions que han entrat en vigor i que el govern va aprovar divendres passat vista la bona evolució dels indicadors de la pandèmia. La nova mesura vindrà substituïda per un control d’accés i un registre que permeti controlar l’aforament, que és del 70%, i la traçabilitat dels contactes. També es permet des d’avui la celebració de festes de final de curs i graduacions i es permet l’assistència de públic als estadis de lligues professionals de futbol i bàsquet, amb un màxim de 1.500 persones i 1.000 persones, respectivament.

El Procicat detalla que es pot accedir a l’interior dels equipaments esportius sense cita prèvia a partir d’avui. Cal establir un registre de persones que accedeixen a l’interior per controlar l’aforament i la traçabilitat dels contactes.

En el cas de les escoles, es permet la celebració de festes de final de curs, però la recomanació és fer-les en espais exteriors i amb un màxim de 500 persones. No cal que els nens estiguin asseguts i s’hi pot menjar i beure en racions individuals. En espais interiors, no podran ser més de 250 alumnes asseguts en grups de convivència i amb un seient buit de separació. També es recomana només fer les festes amb la mateixa bombolla o grups del mateix curs, sempre que l’espai estigui ben ventilat. En interiors, es prohibeix el consum de menjar o beure.

Més enllà dels gimnasos, l’esport també surt beneficiat amb les noves flexibilitzacions. Des d’avui també es permet l’assistència de públic amb seient preassignat als partits de lligues professionals de futbol i bàsquet. No podran ser més de 1.500 espectadors en el cas del futbol i 1.000 pel bàsquet.

No hi ha canvis en els aforaments de comerços i bars i restaurants, ni en les trobades socials, que continuen estant limitades a 10 persones de diferents bombolles.

A partir del 21 de juny, reobertura de l’oci nocturn

El Departament de Salut ha autoritzat que les discoteques pugui obrir a partir del 21 de juny fins a les 3.30 h de la matinada. Ho podran fer amb un 50% de l’aforament, sense distància de seguretat a la pista de ball i amb mascareta. Els locals hauran de tenir un registre de persones que entren i s’haurà de guardar durant un mes. Si bé es permet que l’aforament a l’interior sigui del 50%, a l’exterior podrà ser del 100%.

Hauran de tancar a dos quarts de quatre de la matinada i els locals amb menys de 500 persones tindran mitja hora per desallotjar les sales. Els de més de 500 persones tindran un quart d’hora més. Els bars musicals podran fer el mateix horari els divendres, dissabtes i vigiles de festiu, i fins a les tres entre setmana.

Salut ha recordat que totes les mesures poden ser revisables en funció de la situació epidemiològica.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *