Amics de la Poesia proclama els guanyadors dels Jocs Florals de Calella

Ainhoa Rúbies, de 9 anys, ha estat la més jove guanyadora dels 39ens Jocs Florals de Calella
Ainhoa Rúbies, de 9 anys, ha estat la més jove guanyadora dels 39ens Jocs Florals de Calella

La poetessa barcelonina Fe Ferrer ha guanyat el premi d’honor dels Jocs Florals de Calella que Amics de la Poesia ha entregat aquest diumenge a l’espai del brollador del Parc Dalmau. “Diàlegs sense pentagram” és el títol del poema premiat amb la Flor Natural a la millor composició que canta a l’Amor. El solsonenc Joan Armengol ha rebut l’Englantina per “El solc de les petjades” una composició reconeguda dins la categoria de poemes que enalteixen la terra, els costums i tradicions catalanes. L’altre premi ordinari del certamen literari, la Viola, al millor poema que enalteix els valors espirituals i ètics ha estat per a la barcelonina Montserrat Bastons per l’obra “Feliç”. La trenta-novena edició dels Jocs Florals de Calella ha lliurat també els premis locals que recorden i homenatgen escriptors i persones vinculades a la cultura, i que obren el certamen a lletraferits de totes les edats.

El premi Maria Cardona estava dedicat enguany a les orenetes i la composició de la torderenca Maria Teresa Reyner amb aquest mateix títol n’ha estat la guanyadora.

La barcelonina Imma Fuster amb “Temps de porcellana” ha guanyat el premi Concepció Organ al millor poema que enalteix la gratitud.

El Francesc Castells al millor poema, prosa o conte dedicat a l’art d’escriure ha estat per a la gironina Isabel Oliva per la composició titulada de la mateixa manera: “L’art d’escriure”.

La Llopa patrocina el premi juvenil dels Jocs Florals, de temàtica lliure, i per autors de fins a 20 anys. La guanyadora ha estat per l’obra “Tristesa i alegria” de la jove poetessa de Barcelona Ainhoa Rúbies, de tan sols 9 anys. En el cas del Germanes Saula Palomer, de prosa poètica de tema lliure, obert per a autors de fins a 20 anys, el premi ha estat per a Etna Miró, de 19 anys i procedent de Barcelona, amb la composició titulada “Pluja de petxines”.

El Francesc Grau a la millor prosa poètica de tema lliure ha estat per Roser Díaz i la composició que porta per nom “Les teves mans”.

Els calellencs Josep Basart, Montserrat Ten i Xavier Gamell han format el jurat qualificador dels Jocs Florals que s’han fallat en un acte celebrat al Parc Dalmau, i que ha inclòs la interpretació musical d’El Cant dels Ocells i la narració del conte “Frederick” a càrrec de Sílvia Serra.

Jaume Invernon, Mestre en Gai Saber dels Jocs Florals de Calella

Amics de la Poesia ha concedit el títol de Mestre en Gai Saber dels Jocs Florals de Calella al poeta de Ponts Jaume Invernon. Una distinció honorífica per haver guanyat els tres premis ordinaris del certamen: la Flor Natural, l’Englantina i la Viola.

En el seu discurs de mantenidor, Invernon ha reivindicat el valor de la paraula.

Amb la poesia podem riure, podem plorar, podem cridar, podem fer fora la ràbia que ens corca per fets que ens dolen, podem submergir-nos en oceans de futur i passat. I ens podem creure eterns perquè la poesia sempre hi ha estat, sempre hi és, sempre hi serà. Com una expressió necessària que ningú ens pot arrabassar, que ningú pot fer callar perquè és un dret de l’home. Per això no ens podem cansar de reivindicar la llibertat d’expressió en tots els àmbits, i en el nostre, el de la paraula.

Podeu recuperar íntegrament la retransmissió en directe de l’acte de proclamació dels guanyadors dels XXXIX Jocs Florals de Calella a continuació:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat