JM Colomer continua la sèrie de retrats de persones conegudes de Calella amb “Homes del veïnat”

El fotògraf local inaugura dissabte aquesta exposició formada per una vintena de retrats de cares conegudes amb les quals està creant un fons documental que espera tingui continuïtat quan ell deixi la càmera. Per aquesta mostra, que es podrà veure fins el 13 de gener a la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça, ha fet una selecció del centenar de fotografies que té al seu arxiu, algunes capturades ja l’any 2010.

El retrat d’Emilio Soler, extreballador de l’Ajuntament i un pou d’allò que en diuen saviesa popular, és la imatge de portada d’Homes del veïnat de Josep Maria Colomer. Amb ella continua la sèrie de retrats i exposicions en les quals dóna protagonisme a calellencs i calellenques populars i coneguts, l’última de la qual es va centrar exclusivament en dones. Ara en fa el contrapunt amb aquesta mostra que s’inaugura dissabte.

“Hi surten Josep Matas de l’antiga Calella TV o en Ventura. Algunes fotografies es van fer l’any 2010 i algunes de les persones que hi surten tenen una situació diferent ara, com seria el cas de Ferran Musach. També hi ha Lambert Cussó del cinema de la Sala Mozart, Joan Canó, que va ser campió d’Espanya de salt en perxa; Tomàs Cusell, Joan Carlos Ayala, Ramón Coll o Gaietà Teixidó”, ha enumerat Colomer.

A més de Teo Galícia, també hi apareixen membres actius de Foto-Film Calella com Santiago Marré, el president honorífic de l’entitat, Tino Valduvieco o els germans Manuel i Pere Mas.

Colomer ha destacat la seva voluntat de conformar un arxiu de retrats que doni testimoni de la societat calellenca i que altres puguin continuar: “És un projecte ambiciós perquè no té final, el tindria si jo en deixés de fer, però algú en podria prendre el relleu. És una experiència molt bonica perquè no consisteix únicament en fer-los la foto, sinó quedar amb ells, parlar, etc…”.

L’exposició s’inaugurarà aquest dissabte 2 de desembre a la una del migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.