Joventut Artística ultima els detalls per la representació d’Els Pastorets

Imatge d’arxiu

Tornen un any més els tradicionals Pastorets de Calella de la mà de Joventut Artística, que ja ultima els detalls per la representació d’«Estel de Natzaret» de Ramon Pàmies. Aquest any, però, anuncien sorpreses, començant pel nom, batejant l’obra com a «Jesús is coming». La Judit Vilella (directora), Susanna Bonilla (adjunta direcció), Núria Grima (directora musical), Laura Janer (elenc) i Anna Terricabras (Junta Joventut Artística) han passat per La Ciutat, per parlar-ne de tot plegat.

Des de Joventut Artística han volgut donar un canvi d’aires a l’obra de Ramon Pàmies «Estel de Natzaret». Enguany han decidit introduir alguns canvis per «acostar els pastorets a l’actualitat i sobretot als nens.»

Alguns d’aquests canvis impliquen canviar el títol de la representació per «Jesús is Coming», modernitzar el text, i fer-ho més accessible al públic més jove, o eliminar algunes escenes que es repetien massa. Així ho confirma Núria Grima.

Podem aportar coses dels temps que vivim a les tradicions que ja tenim fetes, és el que hem intentat fer. Quan vam agafar els pastorets vam fer una reflexió per veure que es podia fer per acostar-los als temps actuals i sobretot als nens. Ens trobem molts cops que els últims anys nens havien perdut l’interès per veure els pastorets. Un dels hàndicaps que hi havia és que el text era complicat d’entendre per ells. Ens hem centrat a intentar acostar-lo.

Més números musicals, veus i música en directe, fins i tot alguns personatges diferents faran gaudir el públic un any més d’aquesta tradicional obra nadalenca. Tot i les transformacions, asseguren que l’essència de l’obra encara és intacta i conviden als ciutadans de Calella a mantenir la tradició d’anar a veure Els Pastorets.

Jo diria primer per mantenir la tradició aquí a Calella d’anat a veure els Pastorets, que és una cosa que hem fet sempre. Per mantenir aquesta tradició que està tan arrelada penso que la gent hauria de decidir venir-nos a veure i veure la proposta que hem fet aquest any. També per respecte a tota aquesta gent que ha dedicat tantes hores, des que van començar a preparar el text i la idea, i després tot l’elenc que estem assajant. De veritat, heu de venir a veure-ho, ho gaudeixen tant que als assajos ens tenen enamorades, seria una llàstima que la gent no vingués a veure-ho i s’ho perdés.

En total es faran sis representacions i, a diferència de l’any passat, els personatges sempre estaran interpretats pels mateixos actors. L’estrena serà el dia de Sant Esteve, dilluns a les 19 h. Totes les entrades es poden comprar al web de Joventut Artística, www.joventutartistica.com a un preu de 10 euros, o 45 minuts abans de cada representació a taquilla. Enguany, el 50% de la recaptació que s’aconsegueixi de les entrades del dia 14 de gener, es donarà a Càritas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *