La canalla dels Maduixots s’ha fet gran

maduixots web assaig ok

A mesura que les dades de la pandèmia milloren i s’han anat flexibilitzant les restriccions, l’activitat castellera a Catalunya s’ha pogut anar recuperant progressivament. En el cas dels Castellers de l’Alt Maresme, han tornat als assajos i ho fan, pel moment, un cop a la setmana a l’Escola Sant Jordi de Pineda de Mar. Això sí, seguint al peu de la lletra les mesures de seguretat del protocol sectorial i amb ganes de tornar a trepitjar plaça amb estructures de lluïment. El president dels Maduixots, Héctor Moreno, assegura que tots els membres de la colla s’ho esperen amb moltes ganes i que ja tenen tancada l’actuació per la diada del 7 de novembre dels Capgrossos de Mataró, els seus padrins.

Unes actuacions per les quals estan treballant, recuperant ritme d’assaig després d’un any i mig de pràcticament aturada total de l’activitat castellera. Els Maduixots han tornat a l’Escola Sant Jordi i ara ja convoquen a tots els seus membres. Segueixen unes estrictes mesures de seguretat per minimitzar el risc de contagi, tal com ha explicat Héctor Moreno, president dels Castellers de l’Alt Maresme.

Des de finals de setembre, amb la millora de les dades, tenim el protocol evolucionat que permet assajos de fins a 160 persones, sempre que totes demostrin estar vacunades o un test negatiu. Ara estem tornant a assajar els divendres, en l’horari habitual, i pensem aviat recuperar els de dimarts per fer-ne dos a la setmana.

Durant l’assaig, és obligatori l’ús de la mascareta, preferiblement de protecció FFP2. A més, es garanteix el rentat de mans i peus de totes les persones que aixequen castells.

El president dels Maduixots reconeix que l’any i mig d’aturada els ha passat factura. Alguns dels membres s’hi han acabat desvinculant i per això fan crida. Però especialment per incorporar canalla petita, nens i nenes que puguin ocupar les posicions d’aixecador i enxaneta.

La canalla que teníem ha crescut molt i ja no fa les posicions que tenia abans de la pandèmia. Ara estem en un moment que necessitem nens i nenes a partir de 3 o 4 anys. N’ha entrat de nova, i n’estem molt contents, però tota serà benvinguda i ens anirà molt bé.

A finals d’estiu, els Castellers de l’Alt Maresme van tornar a trepitjar places però amb estructures simples. Van aixecar pilars testimonials per les festes majors de Pineda de Mar, Palafolls i la Minerva de Calella però, segons Moreno, els van celebrar “com els castells més grans de la seva història” perquè significaven que s’iniciava el camí de la recuperació postpandèmica.

Treballen perquè d’aquí a finals d’any hi hagin les diades a Blanes, Santa Susanna, Malgrat i Tordera que les restriccions van impossibilitar. Ja tenen tancada la participació a la trobada que organitzen els Capgrossos de Mataró pel diumenge 7 de novembre.

Els Capgrossos són la nostra colla padrina, mantenim una molt bona relació. Aquesta diada també se celebrarà en commemoració de la Mariona Galindo, una castellera que va morir després d’un accident a partir del qual es va promoure l’ús del casc en els castells i l’increment de les mesures de seguretat.

Mariona Galindo, castellera dels Capgrossos de Mataró de 12 anys, va morir el 2006 com a conseqüència de les ferides produïdes per una caiguda quan colla intentava un quatre de nou amb folre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat