Junts busca finançament per culminar el cobriment de tota la Riera Capaspre

riera capaspre cobriment mercadona

Junts per Catalunya ha esmenat el projecte de pressupost català del 2023 perquè s’incorporin quatre iniciatives “realistes i necessàries” per a Calella. Busca finançament per completar l’obra de la Riera Capaspre fins arribar a cobrir bona part de la llera que ja està canalitzada, gairebé a tocar de l’antic Salicrú. Demana que s’hi assigni una partida d’1 milió d’euros que, segons el partit, serviran també per finançar-ne la urbanització superficial seguint l’estètica del tram que hi ha per sota la carretera N-II. Aquesta és una de les quatre propostes que el partit ha presentat i espera siguin objecte de negociació per part dels partits que han pactat els comptes per aquest any: Esquerra, al Govern, i PSC i comuns, a l’oposició. Junts per Catalunya demana a les locals que se sumin a la seves peticions i les defensin davant dels seus grups parlamentaris.

El portaveu de l’agrupació local de Junts per Catalunya de Calella, Josep Grima, ha detallat la proposta de tercera fase de cobriment de la Riera Capaspre, per la qual han esmenat el pressupost català del 2023. El seu objectiu és aconseguir el finançament necessari per culminar l’obra: engegar la tercera fase de cobriment i fer-ne tota la urbanització superficial.

Culminar l’obra de cobriment de la Riera Capaspre, al llarg de tota la seva canalització, i fer la urbanització superficial (…) També guanyaríem aparcaments, que són molt necessaris a la zona turística. Tot això explica la importància que arribi aquest milió d’euros de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, està en marxa la segona fase de cobriment de la Riera Capaspre, amb una inversió de 800.000 euros, que abraça l’àrea compresa entre la carretera N-II i la rotonda del carrer Ramon i Cajal. Un àmbit de 100 metres lineals on es col·locaran grans calaixos de formigó que permetran guanyar espai públic en superfície. S’hi habilitarà un vial de circulació central amb places d’aparcaments a banda i banda. Pel moment, els treballs continuen centrats en l’eliminació del pilar que subjecta la rotonda de la carretera.

A les altres tres esmenes pressupostàries, Junts per Catalunya demana habilitar una partida de 50.000 euros per al projecte de museïtzació de les ruïnes romanes del Roser, 50.000 euros d’inversió en la millora de l’eficiència energètica de la Fàbrica Llobet-Guri i 100.000 euros més per a la piscina municipal Dorly Strobl.

Tothom que en fa ús, s’adona que cal millorar l’aïllament de la piscina municipal perquè hi ha èpoques on no hi ha la temperatura ideal. Per a nosaltres, aquesta partida de 100.000 euros és vital per a la instal·lació i tots els seus usuaris.

Junts per Catalunya demana als partits locals amb capacitat d’intervenció en l’aprovació definitiva dels comptes per al 2023 que entenguin la importància de les inversions que demanen per a Calella i les defensin davant dels seus grups parlamentaris. Grima diu que la ciutadania no entendria el contrari.

Aquestes propostes són tan realistes i tan necessàries, que si voten que no hauran de donar masses explicacions. Els partits locals hauran d’explicar molt bé a la ciutadania el perquè el seu partit a nivell nacional hi ha votat que no, tant sigui Esquerra, com el PSC i els comuns, que són els que tiren endavant el pressupost de la Generalitat. Són tots temes importants, no només el cobriment de la Riera Capaspre, sinó també les restes arqueològiques, on algú sembla que hi hagi clavat la bandera electoral.

Junts per Catalunya va presentar en roda de premsa el paquet de 89 esmenes per al Maresme que porten a la fase final de la negociació i tramitació del projecte de pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2023. El Govern d’Esquerra l’ha pactat amb el PSC i els comuns.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *