L’ empresariat turístic està amatent a la situació política de Catalunya

Jornades del Gremi d'Hosteleria del Maresme, MUTUR

Els empresaris turístics no veuen, de moment, amb preocupació la imatge que aquests dies es projecta de Catalunya amb el procés independentista, sobretot les d’ahir en què Barcelona es presentava al món amb la policia entrant a la Generalitat, amb detencions i amb concentracions pacífiques

El president del Gremi d’Hoteleria del Maresme, Jordi Noguera, ha dit en declaracions a Ràdio Calella Televisió que els fets polítics evolucionen de manera tan ràpida que els turistes que ara ja hi són aquí ho veuen amb sorpresa però també amb certa distància. Depenent de com evolucioni el conflicte obert entre el govern de l’Estat i el de Catalunya, podria afectar a les contractacions de la propera temporada però, segons remarca, a hores d’ara entre el sector impera la tranquil·litat: “Neguit, angoixa? Són qualificatius que ara el turista que està aquí ho veu una mica aliè. Jo diria que en el moment present la tranquil·litat ara és total, a part d’això? En un futur veurem com es traduirà en el dia a dia, com afecta als propers exercicis, sobretot a la propera campanya. Ara jo el que puc dir és que hi ha una certa normalitat en el sector”.

Jordi Noguera ha fet aquestes declaracions just abans de començar els actes de la Diada del Gremi d’Hoteleria del Maresme que fins al migdia es fan al Museu del Turisme de Calella. Els empresaris turístics celebren enguany el seu quarantè aniversari aplegats dins el gremi. Noguera ha parlat dels nous sistemes comercials que han deixat en un segon pla la feina dels touroperadors tradicionals. També ha posat en valor el fet que aquest any s’ha renovat el conveni col·lectiu del sector, que ja contempla, entre altres, millores salarials:Jo penso que les millores salarials arribaran. També arribaran. Aquest any s’ha fet la renovació del conveni col·lectiu del Maresme on es contempla això. A més, també els empresaris valorem la necessitat de la formació, d’adaptació a les noves tecnologies, millores per als nostres treballadors per tal que tinguin una bona feina”.

El Gremi d’Hoteleria del Maresme clou la seva diada amb un dinar amb el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *