L’hospital de Calella celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer

Treballs dels pacients amb alzheimer de l'Hospital de Dia. Font: @Salutms

Avui es celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer i l’Hospital de Calella ha programat durant tota la setmana actes per commemorar-lo.

L’esdeveniment principal ha estat la conferència amb l’especialista en Neurologia i Cervell, Nolasc Acarín, doctor de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, que va ser guardonat amb la creu de Sant Jordi l’any 2008. Ho ha explicat la neuropsicòloga de l’Associació de voluntaris i amics de l’hospital, Lorena Grau.

“Hem tingut el plaer de comptar amb la presència del Dr. Nolasc Acarín, que és un especialista en neurologia i cervell que ha fet la ponència sobre el tema de l’envelliment, de l’alzheimer i de la càrrega que suposa pels familiars. A partir d’una adaptació del llibre quiet, de l’escriptor i periodista Màrius Serra, hem volgut també introduir abans de la ponència un fragment d’aquest llibre adaptat amb les vivències dels nostres pacients i poder presentar aquest acte amb un vídeo de suport amb fotografies d’abans i d’ara de tots els nostres pacients i de les famílies.”

Durant tota la setmana s’ha fet una campanya informativa al vestíbul principal del centre i s’han posat a la venda treballs fets pels usuaris de l’Hospital de Dia.

Lorena Grau ha explicat que el tractament que segueixen els pacients amb alzheimer a l’hospital té l’objectiu de mantenir les capacitats físiques i cognitives.

“El que fem és, sobretot, oferir als pacients uns tallers d’estimulació tant cognitiva com física per tal de que mantinguin les capacitats en fases inicials lleu i lleu moderada mitjançant l’adaptació del manteniment de les activitats de la vida diària tant de manualitats com a nivell cognitiu per treballar la memòria, també fem activitats de psicomotricitat… La idea és que els pacients puguin venir aquí tant per mantenir les capacitats preservades com per socialitzar-se amb altres persones que pateixen la mateixa malaltia.”

La doctora ha destacat també la importància de les famílies com a “suport en la càrrega de la malaltia” en la qual ha recordat que es produeixen uns “canvis de rol” i ha fet una crida a totes aquelles persones que estiguin adaptant-se a la malaltia o no sàpiguen com enfrontar-s’hi per adreçar-se a l’hospital on poden rebre atenció individualitzada i suport grupal.

Podeu escoltar l’entrevista íntegra aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *