La benedicció de Diumenge de Rams es farà dins la parròquia abans de totes les misses del dia

La benedicció de Diumenge de Rams obre l'agenda de les celebracions litúrgiques de Setmana Santa
La benedicció de Diumenge de Rams obre l'agenda de les celebracions litúrgiques de Setmana Santa

Amb totes les precaucions possibles, Calella recuperarà gran part del calendari litúrgic de la Setmana Santa. Amb l’única excepció de la Processó del Silenci i la Llum que, d’acord amb les instruccions del Bisbat de Girona, queda un any més anul·lada per tal d’evitar les aglomeracions de gent al carrer. Sota aquesta mateixa premissa, la de garantir la distància de seguretat, des de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau ha previst una benedicció de palmes, palmons i branques d’olivera diferent. No es farà a la plaça de l’Església sinó dins del temple. Mossèn Cinto Busquet ha confirmat a Ràdio Calella TV que l’acte es farà abans de les tres misses que es faran aquell dia.

El Diumenge de Rams es podrà tornar a celebrar a Calella però amb una fórmula que garanteixi la seguretat dels assistents en temps de pandèmia. Es farà dins la parròquia i complint amb l’aforament permès. Preveient que no tothom que vulgui beneir palmes i palmons pugui entrar-hi alhora, s’ha previst fer-ho en quatre torns, començant per la missa anticipada de dissabte a les vuit del vespre. Ho ha explicat Mossèn Cinto Busquet.

La capacitat de l’Església permetrà que tothom pugui estar al seu lloc, sense risc. Farem la benedicció a les dotze del migdia de Diumenge de Rams, com sempre; però també dissabte a les vuit del vespre i diumenge, a les misses de les deu del matí i les set de la tarda.

Amb aquest acte, arrencarà el calendari litúrgic de la Setmana Santa calellenca que, per segon any consecutiu es queda sense la Processó del Silenci i la Llum, tal com confirmava la Confraria a Ràdio Calella TV.

El Dijous Sant (1 d’abril), a les vuit del vespre, es farà la celebració de la Cena del Senyor de la nova Pasqua, on Jesucrist anticipa la seva mort. Degut a les mesures de la Covid, enguany tampoc es farà el lavatori de peus. El Viacrucis de Divendres Sant (2 d’abril) es farà a les onze del matí, dins del temple i mantenint la distància de seguretat. L’ofici solemne de la Passió del Senyor es farà a les sis de la tarda. Mossèn Cinto Busquet no descarta la presència dels Armats a l’església. De fet, és una idea que ha recollit durant l’entrevista d’aquest matí a La Ciutat.

Segur que els Armats voldran fer alguna cosa per Setmana Santa i tocaria per l’ofici de Divendres Sant, que serà a les sis de la tarda.

Dissabte Sant (3 d’abril), durant la Vetlla Pasqual, es celebrarà la Resurrecció del Senyor i serà el primer cop que se sentirà cantar l’Àngel. L’Aina Esqueu Mas serà l’encarregada d’interpretar el Regina Coeli que ha estat preparant sota la direcció de Maria Vives Mas. És un dels actes més tradicionals i propis de la Setmana Santa calellenca, que l’any passat Ràdio Calella TV va apropar a totes les cases de forma virtual i per ràdio. Aquest 2021 recupera totalment la presencialitat, fent crides a mantenir les mesures de seguretat.

Aina Esqueu Mas, que interpretarà el Cant de l’Àngel, acompanyada de Maria Vives

Aina Esqueu Mas, que interpretarà el Cant de l’Àngel, acompanyada de Maria Vives

L’àngel farà l’anunci de la Resurrecció de Jesucrist a la mare de Déu durant la Vetlla Pasqual, hi tornarà a l’Eucaristia de les dotze del migdia de diumenge i seguidament es dirigirà a l’Ajuntament. Perquè hem acordat que l’interpreti des del balcó de l’Ajuntament per evitar que la gent s’aglomeri al costat de l’escenari que hi ha a la plaça.

El programa La Ciutat oferirà aquest divendres una entrevista enregistrada a Aina Esqueu Mas per conèixer la petita que la setmana que ve cantarà el Regina Coeli, per saber com el prepara i com gestiona els nervis de protagonitzar un dels actes que s’escapen del que és pròpiament la litúrgia de la Setmana Santa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *