Suspesa per segon any consecutiu la Processó del Silenci i la Llum

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Suspès un dels actes més emblemàtics de la Setmana Santa Calellenca. La Confraria de Setmana Santa ha decidit suspendre la Processó del Silenci i la Llum seguint les recomanacions dictades pel Bisbat de Girona qui ha ordenat no celebrar actes a l’aire lliure que puguin comportar aglomeracions. Segons la Confraria, la situació sanitària i les restriccions vigents han motivat la cancel·lació de l’acte. Asseguren també que és un cop dur després d’haver recuperat la processó tot just ara fa cinc anys. La Processó del Silenci i la Llum havia de sortir el Divendres Sant, 2 d’abril, del portal gran de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau.

El vicepresident de la Confraria de Setmana Santa, Jordi Martí, ha lamentat que per segon any consecutiu la pandèmia hagi obligat a suspendre la processó. No obstant això, assegura que l’actual situació epidemiològica fa pràcticament impossible tenir una Setmana Santa amb plena normalitat.

Ho esperàvem perquè les dades no han millorat. És una decisió que hem pres conjuntament amb el mossèn de Calella per no fer cap acte a l’exterior. Sap greu tornar-la a suspendre perquè ens va costar reprendre la tradició a Calella, però la situació actual és la que és.

Encara que s’hagin suspès les processons, segons Martí, la Confraria està treballant per col·laborar amb tots els tradicionals actes que es facin a l’interior de la parròquia, complint sempre amb totes les mesures de seguretat i seguint les recomanacions del Procicat. En els propers dies mossèn Cinto Busquet n’ha de donar tots els detalls.
La Setmana Sant anirà del 28 de març, Diumenge de Rams, fins al 4 d’abril, Diumenge de Resurrecció.

Amb tot, des de la Confraria ja treballen amb la mirada posada en el 2022: quan esperen poder celebrar una Setmana Santa amb tots els seus actes tradicionals i sense restriccions.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat