La benedicció dels Animals de Sant Antoni Abat s’ajorna al febrer

Aquest diumenge es commemora arreu del país la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals. Les places de molts pobles de Catalunya beneiran als animals de companyia coincidint amb la setmana de la festivitat del seu patró. A Calella però s’haurà d’esperar fins al febrer per poder beneir als animals de companyia. És el que ha avançat Antoni Pladamunt, membre del Grup Pa, Vi i Moltó, qui organitza la tradicional benedicció dels animals.

Ho ha explicat en declaracions a Ràdio Calella Televisió, Antoni Pladamunt, membre del grup Pa, Vi i Moltó i organitzador de la benedicció i ho ha atribuït a qüestions logístiques de temps.

La farem segurament al febrer, hem d’acabar de palar amb mossèn Cinto Busquet que no tingui cap bateig ni cerimònia, però la intenció és fer-la el primer o segon diumenge de febrer. Bàsicament ho farem així perquè la programació del gener s’ha d’entregar al desembre i amb tot el que ens ha passat no ens ha donat temps i volem fer bé i ja teníem pensat fer-ho al mes de febrer.

El grup Pa, Vi i Moltó va perdre la darrera setmana al seu president, Jaume Pruna a l’edat de 87 anys. Una defunció que ha marcat el calendari d’activitats del grup calellenc i que els a obligat ha ajornar activitats, com la benedicció dels animals.
Tot i això, des de Pa, Vi i Moltó asseguren que seguiran fent la benedicció perquè el seu president, va expressar el desig de continuïtat d’algunes activitats impulsades pel grup. És per això que en les setmanes vinents el grup comunicarà la data exacte. Com sempre mossèn Cinto Busquet serà l’encarregat de beneir als animals domèstics dels veïns de la ciutat a la plaça de l’Església el primer o segon diumenge de febrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *