La biblioteca acull l’acte de divulgació de La Marató 2019: una xerrada sobre l’acromegàlia

handia

Aquest vespre Calella acollirà l’acte de divulgació de La Marató 2019, dedicada enguany a les malalties minoritàries. Oncolliga, amb el suport de la biblioteca i l’Ajuntament de Calella, ha organitzat la xerrada que porta per títol “L’acromegàlia: una malaltia de cine” i que anirà a càrrec del Dr. Manel Puig Domingo, cap del servei d’Endocrinologia de l’Hospital Germans Trias i Pujol i president de la Fundació Espanyola d’Endocrinologia.

L’acromegàlia és una malaltia minoritària associada, igual que el gegantisme, a l’excés de secreció de l’hormona del creixement. Una malaltia que només afecta 40 persones d’un milió i que pateixen el creixement de mandíbula, mans o peus, i també dels òrgans interns com el cor, el pàncrees o el fetge.

Aquesta malaltia pot presentar-se a qualsevol edat, encara que és més freqüents en adults.
El triomf de la pel·lícula “Handia” en els Goya del 2018 va servir per obrir els ulls a molta gent davant d’aquesta malaltia minoritària que afecta moltes famílies.

Durant el segle XIX, les persones amb aquesta malaltia van ser tractades com a bitxos raros i els passejaven per fires.

La xerrada tindrà lloc avui a les 19 h a la biblioteca de Can Salvador de la Plaça i servirà per posar més llum a una malaltia encara desconeguda per molts.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat