Sorprèn aquest Nadal amb el menú que et proposa Dolors Escamilla

7-guatlla

Vols fugir de l’escudella i els típics canelons pel dinar o sopar que faràs a casa per Nadal o Sant Esteve. O potser per celebrar l’Any Nou? La cuinera Dolors Escamilla, d’El Drac de l’Hotel Sant Jordi, et proposa que sorprenguis als teus comensals amb un menú senzill i fàcil de preparar. Està basat en un entrant, un plat principal a escollir carn o peix, i postres. T’animes? Aquí et deixem les receptes.

El menú de Nadal que et proposa Dolors Escamilla comença amb un tàrtar de salmó.

2-Tartar salmo2Ingredients per 4 persones:
🔹 400 gr de llom de salmó congelat sense pell ni espines
🔹 2 escalunyes
🔹 1/2 manat de cibulet
🔹 1 cullerada de postres de xili fresc
🔹 1 poma pelada tallada a daus de mig centímetre
🔹 1 cullerada sopera de salsa de soja
🔹 2 cullerades soperes d’oli d’oliva extra verge
🔹 El suc de mitja llima
🔹 Formatge cremós amb oli d’oliva i anet barrejat
🔹 Sal i pebre al gust (tenir mesura amb la sal, la soja és salada)

Elaboració:
🔹 Tallar l’escalunya ben petita
🔹 Picar el cibulet ben petit
🔹 Tallar finament el xili sense les llavors
🔹 Barrejar l’escalunya amb la salsa de soja, l’oli, el suc de llima i reservar
🔹 Tallar el salmó a daus d’un cm aproximadament i afegir-hi la barreja anterior i salpebrar al gust

Presentació:
🔹 Servir el salmó amb torrades de pasta brisa rectangular, uns puntets de formatge cremós i cubs de poma amanits amb oli d’oliva i la ratlladura de mitja llima

 

Com a plat principal, hi ha dues opcions a escollir. Si la teva preferència és el peix, la proposta és un bacallà confitat amb crema de patates.

5-bacalla1Ingredients per 4 persones:
🔹 4 talls de morro de bacallà dessalat
🔹 Oli d’oliva
🔹 1 branca de romaní
🔹 4 dents d’all sense pelar aixafats
🔹 Xips de carxofa
🔹 ½ kg de patates Canabec, o patata agra
🔹 100 gr de mantega
🔹 Sal i pebre al gust

Elaboració:
🔹 Confitar el bacallà en oli d’oliva verge extra amb el romaní i els alls a uns 70 graus durant 10 minuts
🔹 Posem a coure les patates amb pell i quan arrenqui el bull mantenir durant 30 minuts o fins que estiguin tendres
🔹 Passar les patates pelades per la batedora amb la mantega, sal, pebre i una mica d’aigua fins que emulsioni bé
🔹 Pelar les carxofes per la meitat i treure el borrissol
🔹 Tallar-les molt fines i fregir amb oli ben calent perquè quedin cruixents. Posar-les a escórrer

Presentació:
🔹 Posar una base de crema de patates, un tall de bacallà i les xips de carxofa

 

Però si prefereixen un plat principal de carn, la cuinera d’El Drac et proposa fer un picantó farcit.

6-picanto1Ingredients per 4 persones:
🔹 2 pollastres picantons nets
🔹 150 gr de fetge de pollastre
🔹 150 de foie mid cuit
🔹 150 de carn picada de porc
🔹 1 poma pelada i tallada a daus
🔹 2 llesques de pa sec sucades en llet
🔹 1 tòfona en conserva
🔹 1 got de conyac
🔹 1 ou
🔹 100 gr de llard
🔹 1 got de caldo
🔹 Pebre, sal i oli d’oliva

Elaboració:
🔹 Netejar i trossejar el fetge i daurar en una cassola amb la carn picada. Reservar escorregut d’oli
🔹 Afegir-hi el foie, la poma, el pa escorregut, la tòfona tallada a trossets, el conyac i l’ou.
🔹 Pastar fins aconseguir una barreja homogènia i afegir sal i pebre (millor fer el farcit 1 dia abans)
🔹 Farcir els picantons, lligar les potes, salpebrar i untar amb el llard.
🔹 Posar els picantons en una safata de forn dins el forn preescalfat a 160º uns 20 minuts amb el caldo. Passats els 20 minuts donar-los la volta per daurar la pell, banyant-lo amb el seu suc.

Presentació:
🔹 Servir el farcit amb torrades i acompanyar els picantons a mitjos amb patates al forn, verdures saltades amb soja, puré de carbassa o moniato.

 

Arrodoneix el menú amb un postre típic de les festes, el tronc de Nadal.

8-tronc nadal1Ingredients per pa de pessic:
🔹 6 clares d’ou
🔹 185 gr de sucre
🔹 6 rovells
🔹 55 gr de cacau en pols

Elaboració:
🔹 Muntar les clares a punt de neu i afegir el sucre lentament
🔹 Incorporar els rovells i el cacau amb moviments evolvents i coure en la safata a 220º 4 minuts sobre paper de forn.

Ingredients per mousse de xocolata:
🔹 125 gr de cobertura de xocolata
🔹 80 gr de nata líquida
🔹 3 rovells d’ou
🔹 250 gr de nata semi muntada

Elaboració:
🔹 Fondre la cobertura al bany maria o al microones i afegir la nata líquida una mica calenta, els rovells i la nata semi muntada.

Ingredients per la geleé de cacau:
🔹 140 gr d’aigua
🔹 180 gr de sucre
🔹 60 gr de cacau
🔹 120 de nata líquida
🔹 4 fulles de gelatina

Elaboració:
🔹 Escalfar l’aigua amb el sucre i la nata, afegir el cacau y bullir
🔹 Posar en remull les fulles de gelatina, un cop hidratades eixugar-les i posar-les amb el líquid, passar per colador i deixar refredar.

Presentació:
🔹 Retallar la planxa en rectangle i cobrir amb la mousse, enrotllar, congelar i banyar amb la geleé.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat