La Biblioteca Can Salvador de la Plaça està d’aniversari

BIBLIO2

L’equipament cultural de Calella es va traslladar l’any 2006 de l’edifici Costa i Fornaguera, al peu de la carretera N-II, fins al mas de Can Salvador de la Plaça, al bell mig de la ciutat. Estrenava instal·lacions amb motiu de la Diada de Sant Jordi, i d’això ja en fa deu anys. Una efemèride que la Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça festejarà durant el cap de setmana, amb activitats que s’avancen a aquest divendres, la vigília de la Diada del Llibre, una festa major per a tot Catalunya dedicada a les lletres i a la cultura que fa sortir a tothom al carrer.

Els actes de celebració del desè aniversari de la Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça de Calella han arrencat aquest divendres, vigília de la Diada de Sant Jordi. Per fer visibles els festejos, que s’allargaran durant tot el cap de setmana, aquest matí l’equipament cultural s’ha guarnit amb globus de colors, que en decoraren la façana.

Aquesta tarda, i amb la participació dels alumnes de l’Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, es farà la lectura pública del llibre Calella Flash-back de Francesc Grau i Viader. Escriptor, mestre i periodista local, va ser guardonat amb la Medalla d’Or de la Ciutat de Calella per, entre d’altres contribucions culturals, impartir classes a les biblioteques de Calella, Pineda de Mar i Tordera, entre els anys 1970 i 1982.

Amb aquest volum, Francesc Grau i Viader va permetre recuperar la memòria històrica de Calella i els seus passatges han estat inclosos en la Guia de recursos 25 literarutes pel Maresme que les Biblioteques de la comarca presenten aquest Sant Jordi. Es presentarà aquest vespre a la Biblioteca Municipal, on es farà també la projecció del vídeo de la ruta triada per a Calella.

El dia de Sant Jordi tindrà lloc l’acte institucional de celebració de l’aniversari de l’equipament cultural, que comptarà amb les intervencions de les representants de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona i de la comarca del Maresme, a més de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini. També s’hi espera la presència dels Gegants de Calella, que a la una del migdia oferiran un ball.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat