#SantJordi “La vida sense la Sara Amat” de Pep Puig

Fotograma_LaVidasenseSaraAmat

L’obra guanyadora del 56è Premi Sant Jordi de Novel·la La vida sense la Sara Amat, de Pep Puig, és una història d’amor preadolescent, però no només això. És una mirada enrere, una evocació d’aquell moment de la vida que es troba entre la infantesa i l’edat adulta. El narrador de la història és en Pep de cal Sabater, ja adult, que rememora els fets que van originar a l’inici del final de la seva infantesa.

A ningú no se li escapen els trets coincidents entre l’autor, Pep Puig, i en Pep de cal Sabater, a banda del nom: tots dos nascuts a Terrassa el mateix any. Podem dir que la història està inspirada en un episodi real de l’autor.

Tothom es pensava que la Sara havia marxat…
Qui se’n recorda, avui, de la Sara Amat? Amb prou feines tenia tretze anys quan una nit d’estiu, jugant a cuit a amagar amb la colla, va desaparèixer i no se n’ha sabut mai més res. L’únic, una notícia l’endemà al Diario de Terrassa, i també molts rumors i especulacions. De la Sara Amat se’n recorda sobretot el Pep de cal Sabater, el narrador d’aquesta història. Perquè aquella nit, segons ens diu, la Sara no va desaparèixer, sinó que es va colar a casa seva per la porta del darrere. No s’hi va amagar gaires dies, però de vegades la memòria d’alguns fets abraça tota una vida, i fins i tot li dóna un sentit. Escrita des de la distància dels anys, La vida sense la Sara Amat és la confessió d’uns fets inoblidables, uns dies de la vida d’un poble a l’estiu, d’un nen obedient i enamoradís i d’una nena que ja no era una nena i que volia complir el desig ferotge i urgent de fugir, ni que fos per la porta del darrere. Amb La vida sense la Sara Amat, els lectors assistiran a la revelació d’un gran talent literari i descobriran una història que va commoure el jurat del premi Sant Jordi.

Pep Puig i Ponsa neix a Terrassa fa 46 anys. Actualment viu a la Nou de Gaià, un poblet envoltat de vinyes i garrofers que hi ha al camp de Tarragona. La seva primera novel·la, L’home que torna, va obtenir el Premi Jove Talent Fnac i va gaudir d’una molt bona acollida per part de la crítica i dels lectors. Aquest darrer any va ser guanyador del premi Sant Jordi de novel·la amb La vida sense la Sara Amat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat