La biblioteca de Calella busca voluntaris per sumar-se al projecte LECXIT

PROJECTE LECXIT

La biblioteca de Can Salvador de la Plaça busca voluntaris per sumar-se al projecte LECXIT impulsat per la fundació Bofill, que busca impulsar i fomentar la lectura entre els infants. Aquells qui es vulguin presentar com a voluntaris ja es poden posar en contacte amb la biblioteca per rebre més informació i inscriure’s.

El projecte LECXIT, de la fundació Bofill, es va iniciar el 2011 i es duu a terme en més de 150 punts d’arreu de Catalunya. Des de la biblioteca de Can Salvador de la Plaça s’han volgut adherir a aquest programa i ja busquen voluntaris, ho explica la directora de la biblioteca Coral Prieto.

El que volem des de la biblioteca és convidar a persones que els hi agradi llegir i que tinguin ganes de donar suport a nens i nenes que necessiten una mica una visió amable de la lectura, més enllà que és una cosa que s’ha d’aprendre. Animem a qualsevol persona que estigui interessada que vingui a la biblioteca, que ens enviï un correu electrònic o que ens truqui per telèfon per demanar informació i els hi farem arribar. Buscarem també fer el «match» amb el nen.

La pandèmia ha provocat una aturada al nivell de lectura de molts infants, la qual cosa, preocupa a Coral Prieto, per això, diu, volen que els nens i nenes de Calella, participin d’aquest projecte.

Una de les coses que hem vist, i que més ens preocupa, és que al confinament ha estat una aturada del ritme d’aprenentatge que ha fet, que l’increment de l’ús exponencial de l’ús de les xarxes, ha suposat una baixada del reforç de la lectura.

El voluntari en qüestió farà un acompanyament individualitzat del nen o nena durant tot el curs escolar. Infant i voluntari faran una trobada setmanal, durant una hora, on compartiran la seva estima per la lectura, que no només ajudarà a millorar els resultats escolars, sinó que també ajuda a l’autoestima i acceptació dels participants.

No només els resultats tenen a veure amb la comprensió lectora i la velocitat de la lectura, sinó que també té a veure amb un suport emocional psicològic, molt subtil, però molt efectiu. Per una altra banda, la resta d’assignatures també tenen uns resultats molt positius.

La intenció del projecte LECXIT és que la lectura es vegi com quelcom molt emocional i que les dificultats lectores de l’infant vagin desapareixent al ritme que necessita. Les trobades es faran a la biblioteca de Can Salvador de la Plaça, en l’horari que convinguin els nens i els voluntaris.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *