L’organització de la Banyada Nadalenca espera reunir demà a 600 fredolics

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

“Banyada Nadalenca, tradició nadalenca” és l’eslògan de la 22ena edició de la cita que organitza la Colla No Tinc Fred, animant als calellencs i gent de rodalies a desafiar les baixes temperatures i llançar-se a l’aigua de mar per festejar el Nadal. Confien que la bonança meteorològica donarà un impuls a la participació, que se superi el mig miler de fredolics dels últims tres anys i arribar a les 600 persones.

Lluís Barri ha assegurat que la porra que fan va en aquesta direcció.

Podem arribar a les 600 persones, que és una quantitat important. Moure aquest gruix per una activitat són paraules majúscules, i més en el dia de Nadal. La porra va cap a les 600 persones, més les que miren!

La Banyada Nadalenca es farà demà 25 de desembre, dia de Nadal, a les 12 del migdia a la zona de les barques de la Platja Gran. Cal ser-hi una mica abans per inscriure’s.

Com cada any demanem que vinguin una mica abans perquè apuntem a la gent i agafem les dades, i li donem la polsera per accedir després al tancat on oferim un refrigeri.

Es faran dues tirades a l’aigua, la segona de germanor i amb tots els banyistes agafats de la mà. A tots els participants, que poden anar-hi disfressats, se’ls entregarà un diploma commemoratiu.

També hi haurà una paradeta per comprar material de marxandatge i ajudar l’organització a sufragar les despeses d’aquesta activitat que és gratuïta. Per exemple, adquirir la samarreta d’aquesta 22ena edició.

En l’entrevista al programa de Ràdio Calella TV, Barri ha recordat com va ser l’inici de la banyada.

Tres anys abans de començar oficialment, havia quedat amb una gent per banyar-nos el dia de Nadal però al final no van venir. I ho vaig començar a fer sol, i ho vaig repetir durant tres anys. A partir d’aquí vam ajuntar-nos sis persones, que vam fundar la Colla No Tinc Fred, gent normal i corrent que no ens importa tirar-nos a l’aigua a l’hivern; i va anar creixent la cosa.

La Colla No Tinc Fred assegura que, com van fer amb l’estrena del capgròs Fredolic pel vintè aniversari, en faran una de grossa quan la Banyada Nadalenca arribi a la 25ena edició, d’aquí a tres anys.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat