La Biblioteca organitza el primer acte de La Marató: una xerrada sobre salut mental

La Biblioteca de Calella ha organitzat aquest vespre una xerrada divulgativa sobre la Salut Mental, emmarcada dins dels actes de la Marató. Porta per títol “Què és la salut mental” i servirà per trencar estigmes i mites. La ponent, Roser Espluga, explicarà en què consisteix la malaltia i quins són els detonants per demanar ajuda a una professional. Enguany, aquesta tradicional conferència, es farà de manera online i cal inscripció prèvia per rebre l’enllaç de connexió.

Una de cada quatre persones tindrà algun problema de salut mental al llarg de la seva vida. Els trastorns mentals són alteracions de la salut que impliquen una disfunció del pensament, les emocions i la conducta i que impacten en tots els àmbits de la vida. Poden afectar totes les persones de qualsevol edat, i més de la meitat d’aquests trastorns comencen a l’adolescència. De fet, la prevenció i el tractament precoç són fonamentals per aconseguir una evolució positiva. El 45% de les persones amb algun problema de salut mental no demanen l’ajuda que necessitarien i els experts apunten que fer-ho és el primer pas per sortir-se’n.

La salut mental encara arrossega estigmes i mites que cal trencar. És per això que aquest vespre, a les 19 h i de manera online, Roser Espluga trencarà tots aquests mites per fer un abordatge profund sobre la malaltia.

La xerrada és gratuïta, però cal una inscripció prèvia per rebre l’enllaç de connexió. En acabar la conferència s’obrirà un torn de preguntes i dubtes.

 

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *