A quins supermercats podràs fer el donatiu per al Gran Recapte?

Quatre supermercats de Calella tornen a col·laborar amb el Gran Recapte que impulsen els Bancs dels Aliments de Catalunya per cobrir les necessitats de persones i famílies en situació de vulnerabilitat. Són Bonpreu, Mercadona, Spar i l’establiment de la cadena Caprabo que hi ha al carrer Turisme. Els voluntaris de Càritas hi seran divendres i dissabte –també diumenge en el cas que obrin– per informar als clients que entrin que poden contribuir amb la causa fent un donatiu econòmic. Des de l’any passat, per culpa de la pandèmia, han desaparegut les mítiques banyeres que s’anaven omplint d’ampolles d’oli, brics de llet, paquets de llegums o de pasta. No obstant això, i segons ha volgut recordar el tresorer de Càritas, Josep Vidal, a Calella es va viure un allau de solidaritat que esperen es repeteixi aquest cap de setmana.

Càritas Calella té els voluntaris i les voluntàries per cobrir els torns que s’han de fer en els quatre supermercats per informar a tots els clients que entrin que aquest és el cap de setmana del Gran Recapte. I per recordar-los que, com l’any passat, no es demanen aliments sinó donatius econòmics. Un canvi propiciat pel coronavirus, per evitar contagis, i que podria haver arribat per quedar-s’hi, com moltes altres coses.

Els donaran un cop de mà un grup de 13 alumnes del Freta que realitzen serveis comunitaris. L’escola està molt implicada amb la iniciativa i promou una recol·lecta interna, que després entregarà a l’entitat.

Josep Vidal, que n’és el tresorer, confia en la solidaritat de la gent de Calella, malgrat els canvis i la complexitat del moment que estem vivint.

L’any passat es va fer més que mai. Estàvem en plena pandèmia, i això també hi va influir. Aquest és una incògnita però està demostrat que Calella és solidària.

La dinàmica serà la següent: a l’entrada del supermercat, les persones voluntàries que aniran identificades amb una armilla informaran de la celebració del Gran Recapte i de com s’hi pot col·laborar. El client, un cop hagi omplert la cistella i vagi a la caixa a pagar, allà podrà comprar vals de diferents imports: des d’1 euro fins a 50 euros.

Els diners que es recullin del cap de setmana serviran per comprar productes en el mateix supermercat, que s’empaquetaran per enviar-los a Barcelona, des d’on es fa la distribució als bancs que hi ha arreu del país. En el cas de Calella, ompliran les prestatgeries de l’economat del carrer Balmes, on s’acostuma a necessitar més del que es recull aquí pel Gran Recapte.

L’entitat calcula que tancarà l’any amb unes xifres sensiblement inferiors al 2020, per diversos motius. Amb tot, Vidal exposa –amb preocupació– que cada setmana alguna persona nova entra per la seva porta.

L’any passat vam atendre el 14% de la població de Calella. Aquest any ha baixat una mica, estaríem a l’entorn del 10%, perquè Serveis Socials ha tingut la possibilitat de donar algun altre ajut. Però cada setmana arriba una família nova.

Els donatius per a la campanya del Gran Recapte 2021 es podran fer fins el 27 de novembre a través del web granrecapte.com, on es pot descarregar el formulari de desgravació per a la declaració de la renda. També hi ha l’opció de transferència o ingrés bancari al número de compte ES27 2100 0555 3102 0193 0933 o per BIZUM al 33596.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *