La Biblioteca tanca el 2015 amb unes bones xifres de visites, préstecs i activitats

Bib-Calella_llibres_pc

Durant el 2015 han passat per la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça de Calella un total de 105.884 persones. S’han deixat en préstec 51.664 llibres i documents. I en aquest moment hi ha 11.559 persones de Calella que tenen el carnet de la Biblioteca.

Dolors Llavall, de la Biblioteca, ha dit que els resultats un any més «fan goig» i que hi ha molta diversitat d’usuaris que van a la Biblioteca. “Són unes bones xifres. Estem molt contents. Ja que treballem per aquest servei, que tingui el màxim rendiment. Hi ha molts estudiants que venen a estudiar a la Biblioteca. També els que fan treballs, deures, els llegidors de revistes i diaris… i n’hi ha que es troben per fer un treball de classe… hi ha de tot“.

Dels 51.664 llibres i documents prestats, les novel·les són les més demanades. A més cal tenir en compte les activitats que s’hi fan relacionades amb la lectura, que també són una font de préstecs. Llavall: “La novel·la continua sent la matèria que més es presta, el llibre d’entreteniment, diríem. I caldria dir que hi ha 760 llibres que són els que prestem als participants dels Clubs de Lectura. En tenim quatre i aviat en tindrem un altre que és l’infantil. I des d’aquí ja diem que els nens i nenes que es vulguin apuntar, de 9 a 12 anys, que passin per la Biblioteca a buscar el llibre que comentarem al febrer“.

Dolors Llavall ha ressaltat l’èxit de la secció «aprenc a llegir» dedicada als primers cursos de primària on hi ha, per separat, llibres amb lletra lligada i lletra de pal, i els infants els poden triar per començar a llegir.

La directora de la Biblioteca de Calella espera que aquest 2016 es repeteixi l’èxit d’aquest any en volum de visites, préstecs i activitats. I a més ha destacat que aquest any que tot just comença tindrà un aniversari molt destacat, com és els 10 anys de la Biblioteca a Can Salvador de la Plaça i els 85 anys de Biblioteca Pública a la ciutat. “El 23 d’abril d’ara fa 10 anys vam inaugurar. I això s’ha de celebrar. En tenim ganes i volem fer-ne propaganda. Serien 10 anys que som a la Biblioteca nova i 85 que Calella té biblioteca pública, perquè va ser inaugurada el 1931“, ha recordat Dolors Llavall.

La Biblioteca segueix ampliant el seu fons de la col·lecció local amb noves obres antigues que parlen de la nostra ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat