Reformes a la Fàbrica Llobet-Guri per preparar el trasllat de l’Escola Salicrú

Nous preparatius per al futur trasllat de l’Escola Salicrú a la Fàbrica Llobet-Guri. El projecte de centre educatiu contempla l’enderroc de la nau central de l’edifici municipal perquè la superfície s’utilitzarà de pati, i això obliga a reformar el sistema de climatització de la sala polivalent. Actualment, els tubs d’entrada i sortida d’aire es recolzen al damunt de l’estructura central. L’Ajuntament de Calella preveu enllestir en els pròxims dies la licitació del projecte, valorat en 157.300 euros a càrrec del pressupost municipal.

La tinent d’Alcaldia de Gestió Patrimonial, Núria Parella, ha concretat que es reformarà el sistema de climatització per evitar la presència de tubs a l’exterior de la sala polivalent. Només es mantindrà visible part dels equips, però reubicant-los a la nau paral·lela a la carretera N-II. “Es muntarà una estructura i es derivaran els tubs a la part interior de la sala perquè no molestin, tampoc visualment, al pati interior de l’escola”, ha indicat Parella.

A mitjans de desembre es van licitar les obres mitjançant procediment negociat, amb un pressupost total de 157.300 euros. La previsió és que en els pròxims dies se’n faci la contractació i que els treballs comencin a finals de gener. El termini d’execució aproximat serà de dos mesos i, segons ha avança la tinent d’Alcaldia de Gestió Patrimonial, això impedirà fer ús de la sala. “Estarà tancada durant un mes i mig i no s’hi podran fer activitats. Hem hagut de denegar algunes sol·licitats però, tot i això, disposem d’alternatives com la sala amb columnes”, ha indicat.

Quant al calendari per a la nova escola, la tinent d’Alcaldia de Gestió Patrimonial i ex responsable d’Educació de l’Ajuntament de Calella, ha confirmat que “l’obra es licitarà de forma imminent”. “Ara s’estan resolent serrells tècnics, però tot està en marxa”, ha afirmat.

Parella ha exposat que hi ha contactes a diari entre els tècnics del Departament d’Ensenyament i de l’Ajuntament de Calella, ja que les dues institucions estan implicades en el desenvolupament del projecte. La seva redacció es va encarregar a l’empresa pública GISA per un import que puja a gairebé 5 milions d’euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *