La coca de fruita confitada, la que més triomfa per Sant Joan

Els obradors i pastissers treballen avui ple rendiment per tenir llestes les tradicionals coques de Sant Joan per aquest vespre. Des del gremi de pastissers de Catalunya es confia a vendre 1,8 milions de coques, una xifra similar als temps prepandèmics. Pel que fa a les més venudes, tornaran a ser les coques tradicionals de brioix amb fruita confitada, seguides de la coca farcida de crema i pinyons.

Des de la pastisseria Ramírez expliquen que les vendes s’estan mantenint respecte anys anteriors, inclús han notat un augment. De fet, coincidint amb el relaxament de les restriccions i la possibilitat de fer trobades de més de deu persones, aquest any recuperen els formats més grans, tal com es feia abans de la pandèmia. Gina Ramirez és la propietària de l’establiment.

Ens estem adonant que en comparació amb l’any passat tornem a rebre encàrrecs més grans. La gent es pot tornar a ajuntar i té ganes. Treballem amb molt bona previsió, tot i que sí que és cert que la gent tendeix anar a última hora.

De coca n’hi ha de molts tipus i per a tots els gustos: de fruita confitada, farcides amb crema o la també tradicional de llardons. A la pastisseria Ramírez ja fa uns anys que innoven i triomfen amb la seva coca  de pasta de full amb xocolata negra o blanca.  

Nosaltres fem les tradicionals, que són les que més es venen, de fruita confitada, de crema i llardons. I després tenim unes de pasta de full amb xocolata negra o blanca, que les fem des de fa un parell d’anys i estan tenint molt bona sortida.

I la de brioix amb fruita confitada supera en vendes a la de crema, malgrat reconèixer que molta gent acaba confessant que no es menja la fruita.

És ben curiós, perquè hi ha molta gent que diu que la fruita no li agrada, però acaba sent la més venuda. Segurament per la tradició, perquè és la més típica.

I pels que sempre van a última hora, Ramírez llença un missatge.

Ja pensem en la gent que va a última hora i sempre en fem de més. També com sempre oferim l’opció d’endur-se un tall i no una coca sencera.

De mitjana, els preus de les coques es mantindran entre els 16 i els 30 euros, en funció de la mida, i malgrat l’encariment de productes bàsics com els pinyons.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *