Calella en Comú i la CUP tornen a demanar que es paralitzi el projecte fins que entri en vigor el BCIL

Imatge aèria del Jaciment del Roser després de les primeres setmanes d'excavació
Imatge aèria del Jaciment del Roser després de les primeres setmanes d'excavació

Instància per reclamar que el projecte d’obres de l’Aldi no es pugui executar fins que entri en vigor la declaració de Bé Cultural d’Interès Local del Jaciment del Roser, que el Ple Municipal va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics. La petició formal l’han presentat Calella en Comú i la CUP, que exposen que d’aquesta manera es garantirà que qualsevol intervenció s’hagi de fer complint els requisits de la declaració de protecció patrimonial. Els dos partits diuen desconèixer si el projecte ja està validat i té l’autorització de l’Ajuntament de Calella. Ràdio Calella TV ha pogut confirmar que es va expedir el passat 11 de juny.

Els comuns i la CUP consideren que amb l’entrada en vigor de la declaració de BCIL es garantirà que la construcció s’adequa als criteris de protecció patrimonial. Afirmen que aquest tràmit encara no s’ha completat i demanen a l’Ajuntament que no faci cap pas que permeti poder iniciar les obres.

Amb tot, Ràdio Calella TV ha pogut confirmar que Aldi va rebre la llicència d’obres el passat 11 de juny. Divendres passat, l’empresa va comunicar que començaria els treballs en les pròximes setmanes, sense concretar-ne la data exacta.

Hores d’ara, encara s’està treballant en la ubicació dels pilars que cauran dins el subsòl arqueològic que conservarà les ruïnes romanes del Roser i que han de sustentar l’edificació superior que consta de dues plantes subterrànies d’aparcament, la planta de supermercat a peu de carrer i la possible construcció de pisos de lloguer assequible aprofitant el dret a vol que ha cedit Aldi a l’Ajuntament de Calella. Es tracta d’una superfície total de 2.800 metres distribuïda en dues plantes.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *