La Colla No Tinc Fred suspèn la Banyada Nadalenca del 2020

BANYADA NADALENCA00000000

La Covid s’ha emportat per endavant una de les tradicions nadalenques que més ha arrelat en els últims anys a Calella. La banyada del 25 de desembre al migdia que organitza la Colla No Tinc Fred i que aplega uns 500 participants de mitjana a la Platja Gran, a més de tothom que s’ho mira amb la jaqueta posada i des de la sorra. Han confirmat aquest migdia que la suspenen perquè difícilment es podrien complir amb la normativa santària, però la seva voluntat, si res no ho impedeix, serà tornar-hi el 2021. Tothom amb la vacuna posada i ben protegits.

Lluís Barri, de la Colla No Tinc Fred, ha explicat que els ha costat prendre la decisió però que al final han posat per damunt del cor el cap, i sobretot la prudència valorant les conseqüències que podria comportar el fet de concentrar mig miler de persones a la platja.

Estem movent unes 500 persones participant-hi i unes altres 300 que venen a veure-ho. “Amuntegar” unes 800 persones és ara molt complex i les normes sanitàries ho impedeixen, de fet. Per això hem decidit comunicar ja oficialment que aquest any no hi haurà Banyada Nadalenca.

Des de l’organització sí han valorat la possibilitat de dispersar els participants al llarg de la platja, tenint en compte l’extensió del litoral calellenc; però finalment ho han descartat. Diu Barri que es perdria l’essència del que ha estat sempre la Banyada Nadalenca.

A nosaltres el que ens agrada és la festa, tenir la gent concentrada a tothom i donar-los el diploma, el pica-pica… I seria molt difícil. Intentem que la gent es tiri al mateix moment. Imagineu el que costaria muntar una megafonia a mitja platja.

La tradició de banyar-se a mar el dia de Nadal ha arrelat molt entre les famílies calellenques, que inicien amb aquesta acció valenta i decidida els festejos del mes de desembre, amb l’escudella a la taula que és la millor recepta per fer passar el fred. És per això que Barri no descarta que moltes la mantinguin per iniciativa pròpia i en grups reduïts.

Cadascú és lliure de fer el que consideri, però nosaltres no haurem convocat a ningú. Si algú pel seu compte vol acostar-se a la platja no ho podem impedir. En principi pensem que és interessant que la gent no s’apiloni, que es mantinguin les distàncies.

Des de la Colla No Tinc Fred es crida a tots els calellencs i calellenques a actuar amb seny i responsabilitat, també valorant l’estat de la mar que hi hagi per Nadal. En tot cas, asseguren que aquest 2020 serà un any d’impàs per tornar-hi amb més ganes el 2021.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat