Calella en Comú demana un camí segur per als vianants des del Passeig Manuel Puigvert fins al Cementiri Vell

L’accés al Cementiri Vell, a la façana litoral, preocupa a Calella en Comú i així ho va expressar en l’últim Ple Municipal, quan va demanar que s’obri un camí segur des del Parc de les Veles fins a la porta principal, on hi ha el giratori de vehicles. A l’espera de rebre resposta per part de l’executiu de Montserrat Candini, avui el regidor dels comuns Josep Maria Juhé ha comentat que es podria aprofitar l’actuació per ampliar-lo i que arrenqui a l’entrada del Passeig Manuel Puigvert. Això comportaria, segons ha apuntat, a reordenar tota la circulació rodada i a peu del sector.

En una entrevista a La Ciutat, Juhé ha comentat que les obres al Parc de les Veles han originat els problemes per accedir, de forma segura, al Cementiri Vell. Sobretot durant aquesta diada de Tots Sants, quan només s’hi podia entrar pel portal principal. Molts usuaris, gent gran, creuaven el pas de vehicles per no anar fins al pas de vianants que hi ha la porta lateral i haver tornar enrere vorejant els murs del recinte, que tampoc estan adequats.

Per tot plegat, des de Calella en Comú es demana una actuació per garantir un camí segur, i aprofitar-ho per fer que arrenqui des del Passeig Manuel Puigvert.

Solucions segur que n’hi ha perquè hi ha zones aprofitables en un cantó i altre. Posats a demanar, el correcte seria que l’accés segur arrenqués de l’entrada al Passeig Manuel Puigvert i transcorregués fins a l’entrada del Cementiri Vell.

Tot i que s’emplaça als estudis que en puguin fer els serveis tècnics, Juhé apunta una possible solució: mantenir el camí només per a vianants i que les bicicletes comparteixin vial amb els cotxes, reduint la velocitat. Al final del Parc de les Veles, habilitar una vorera i dibuixar un pas de vianants.

Reduir zona verda del parc de les veles, no seria massa complicat, per fer una vorera ampla. A la cobra, alçar el paviment perquè els cotxes hagin de reduir la velocitat. I des del camp de futbol fins a l’entrada del Passeig Manuel Puigvert s’hauria d’actuar per garantir la circulació segura dels vianants. No seria massa costós.

En una entrevista al programa La Ciutat, Juhé ha comentat que fa dos anys, quan s’estava treballant en el projecte del Parc de les Veles, ja va advertir al qui és ara primer tinent d’Alcaldia, Marc Buch, de la problemàtica de mobilitat que hi ha en aquest sector de la façana litoral.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.