La Corporació de Salut del Maresme i la Selva apropa la bioètica als alumnes de Batxillerat

Alumnes de l’Institut Sunsi Móra de Canet de Mar recollint la menció especial als Premis Ètica i Ciència

El Comitè d’Ètica Assistencial de l’Hospital Sant Jaume de Calella ha impartit una classe teòrica sobre bioètica als alumnes de 1 r de Batxillerat de l’Insitut Sunsi Móra de Canet de Mar. Se’ls han presentat tres casos clínis reals, amb menors d’edat com a protagonistes, que presentaven diferents dilemes ètics sobre quina havia de ser l’actuació més adequada per part dels professionals de la salut. A resultes d’aquesta iniciativa, els alumnes van fer un treball que van presentat als Premis Ètics i Ciència de la Fundació Grífols, que li va entregar una menció especial del tribunal.

Es tracta d’una iniciativa innovadora que ha permès fomentar la reflexió ètica en l’àmbit de la salut i que ha enriquit tant als alumnes com als professionals de la Salut, segons assegura la Corporació de Salut del Maresme i la Selva en una nota de premsa.

El Comitè d’Ètica Assistencial es va crear l’any 2014 i és un òrgan consultiu que recull les inquietuds i els dubtes dels professionals de l’organització sobre dilemes ètics que puguin sorgir de la pràctica habitual amb pacients, acompanyants, entre professionals o amb proveïdors.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *