La Covid repunta a Calella

Cribratges en centres educatius de la Regió Sanitària de Girona (Foto d'arxiu)
Cribratges en centres educatius de la Regió Sanitària de Girona (Foto d'arxiu)

Els contagis de Covid continuen augmentant a Calella, que una setmana més es tenyeix del vermell fosc que l’identifica com a població amb un risc de rebrot molt elevat. En els últims 7 dies s’han diagnosticat 35 nous casos –duplicant la xifra de la setmana anterior– i això deixa la incidència acumulada a 14 dies en els 230,74 casos per cada 100.000 habitants. Unes dades equiparables a les del conjunt de Catalunya que podrien motivar que, avui mateix, el Govern de la Generalitat decreti noves restriccions. S’apunta a la possibilitat d’estendre l’ús del certificat Covid, per exemple, en bars i restaurants.

Les dades del BIOCOMSC constaten un repunt important de la incidència de la Covid a Calella, amb un risc de rebrot que se situa en els 521,8 punts i una taxa de reproducció del 2,26. És el resultat de l’evolució del nombre de contagis, que en els últims 7 dies s’han duplicat arribant als 35 nous casos.

Amb tot, aquest escenari no té un trasllat directe en la pressió hospitalària al Sant Jaume de Calella. Al centre hi ha 4 pacients ingressats per Covid després que en l’última setmana s’hagin registrat 3 noves entrades de persones amb positiu per coronavirus i s’hagin donat 2 altes.

Al conjunt de Catalunya, i segons dades actualitzades aquest dimarts al matí, el nombre d’ingressats amb Covid a les UCI supera el centenar –hi ha 119 malalts- i s’han produït una desena més de defuncions.

En aquest context, el Govern de la Generalitat podria anunciar aquest mateix migdia que estén un dels mecanismes de control de la pandèmia a nous sectors econòmics. El certificat Covid, que ara ja es demana per entrar a les discoteques, podria estendre’s a la restauració, els cinemes i teatres.

Augmenten els confinaments per Covid a les escoles de Calella

Un grup-classe de l’Escola Freta està confinat, i 25 persones guarden quarantena, pels dos positius que s’han detectat al centre, segons dades del portal Traçacovid del Departament d’Educació.

Al conjunt dels centres educatius de Calella hi ha un total de 119 persones confinades –entre personal docent i alumnes– respecte les 82 que es van reportar la setmana passada.

A l’Escola el Far hi ha 25 persones confinades; a l’Escola La Minerva, 2 persones; i a l’Escola Pia, 67 persones. La resta, comptant-hi l’Escola Oficial d’Idiomes i les escoles bressol, estan nets de coronavirus.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat