La creadora de la Lea explica el perquè de la seva aparença agressiva

DOLORS SANS00000000

Dolors Sans, una penedesenca especialitzada en el disseny i la construcció de tot tipus de dracs, gegants i capgrossos, va assistir dissabte al bateig de la Lea, la nova fera de la colla de diables Udols de Foc. Un animal que representa la llopa de la llegenda de Calella però de forma molt diferent a la imatge de la Colla de Geganters i Grallers de Calella.

Va rebre’n l’encàrrec fa cinc mesos, i la idea era crear una figura ben diferenciada de la Llopa dels geganters, que justament van apadrinar la Lea en el dia del seu bateig públic. El segell de Dolors Sans són unes bèsties amb una estètica salvatge i agressiva, i això també ho ha traslladat a la fera dels Udolrs de Foc.

Els Udols m’expliquen la llegenda i que volien un animal més ferotge, perquè la Llopa que hi ha és de protocol. Normalment faig bestiari agressiu perquè representa la part fosca de la natura.

En una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, la creadora penedesenca ha explicat que l’equilibri i una bona distribució de la pólvora són aspectes essencials a l’hora de construir una bèstia.

Que estigui ben equilibrada. Que el portador sense agafar-la se li aguanti sobre les espatlles és l’ideal. Llavors també és important la distribució del foc perquè faci un ventall ben ampli i la pólvora no caigui sobre la peça perquè l’embrutiria i faria malbé la pintura.

La Lea dels Udols de Foc va participar dissabte a la Trobada de Bestiari de la Colla de Geganters i Grallers de Calella.

A continuació podeu recuperar l’entrevista a Dolors Sans.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat