La regidora de Solidaritat i Cooperació concreta l’oferta d’acollida dels migrants de l’Aquarius

Cindy Rando ha explicat que se seguirà el mateix procediment que amb la família de refugiats sirians que va arribar a Calella el febrer del 2017, i que ara es troba en la fase final del seu procés d’integració. Diverses ciutats catalanes, i al capdavant la capital Barcelona, s’han ofert al nou govern espanyol del PSOE a col·laborar amb l’acollida dels 629 migrants que viatjaven a bord del vaixell Aquàrius. Van acabar d’arribar diumenge al port de València i ara serà l’Estat espanyol qui decidirà on es traslladen.

Calella ha oficialitzat la seva oferta d’acollida al secretari d’Immigració de la Generalitat de Catalunya, amb qui es coordinaria el govern estatal per gestionar la integració de les persones migrades. La regidora de Solidaritat i Cooperació ha dit que en cas que s’accepti, Calella els garantirà habitatge i suport i acompanyament en el seu procés d’estada a la ciutat.

Buscarem un pis perquè aquestes persones puguin arribar a la ciutat, això és el punt de partida, i a partir d’aquí el que necessitin, i suport humà i emocional perquè poden sentir-se molt soles (…) Hi comptarem [amb la Fundació Hàbitat Solidari] però té un constant moviment i intentem buscar pisos per tenir-ne quants més millor.

Cindy Rando ha reiterat que l’experiència amb la família de refugiats sirians acollits fa més d’un any està resultat satisfactòria, encara que no nega les dificultats que s’han hagut de superar. Diu que l’objectiu final és la plena integració i que s’acabin sentint calellencs de ple dret.

La regidora del PSC ha subratllat el punt d’inflexió que l’entrada de Pedro Sánchez al govern espanyol ha suposat quant a la política d’acollida. Que contrasta, ha dit, amb una Unió Europea que es manté immòbil i dona l’esquera a la greu crisi humanitària dels refugiats.

Posa de relleu la voluntat del nou govern per treballar centrant-nos en els aspectes socials, que és el que importa. Estic molt contenta que el nou president del Govern ho anunciés.

La regidora de Solidaritat i Cooperació entén la petició de la plataforma CalellaXRefugiats que emetia un comunicat reclamant que l’acollida dels passatgers de l’Aquarius no es quedi en un gest simbòlic.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a la regidora Cindy Rando.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *