L’alumnat del Freta reivindica la igualtat de tots els nens i nenes amb motiu del Dia Mundial de la Infància

Instantània del videoclip que ha publicat l’Escola Freta amb motiu del Dia Mundial de la Infància
Instantània del videoclip que ha publicat l’Escola Freta amb motiu del Dia Mundial de la Infància

És una de les cites marcades en el calendari més solidari de l’Escola Freta de Calella: el Dia Mundial de la Infància. La commemoració aquest any ha vingut determinada per la pandèmia i, per això, no s’ha fet la tracional “performance” humana al pati de l’edifici de primària. Han optat per publicar un videoclip en què l’alumnat incideix en un dels pilars de la Convenció sobre els Drets de l’Infant del 1989. Reivindiquen el dret a la igualtat, a Calella i a tot el món.

En el videoclip, els nens i nenes del Freta ballen una de les cançons més populars del moment –Jerusalema de Master KG– i ens recorden que tots són iguals.


La commemoració del Dia Mundial de la Infància al Freta acabarà avui però en fa uns quants que es treballa dins l’aula, incentivant la reflexió entre els escolars sobre les desigualtats existents arreu del planeta i què les provoca, i com es pot acabar amb elles des d’una població com Calella. Aaron Vidal, Gisela Batista i Aina Cervero ho han explicat aquest matí al programa La Ciutat.

El compromís de l’Escola Freta amb els drets de la infància no només es queda dins l’aula a nivell de reflexió. Es fa un pas més cridant a la seva comunitat educativa a col·laborar amb la recollida d’aliments que dona a Càritas Calella. Malgrat la pandèmia, també aquest any han trobat la fórmula per tirar-ho endavant i la resposta ha estat espectacular, segons ha assegurat el coordinador d’activitats de l’escola, Manel Vicente.

L’escola es va coordinar amb Càritas Calella i es va permetre fer la recollida física. Ara els aliments queden en quarantena. Tot el que s’ha recollit es repartirà entre les famílies de la ciutat.

Amb les aportacions de les famílies de tot el seu alumnat, l’Escola Freta calcula que superarà la tona d’aliments recollits que serviran per cobrir les necessitats de moltes cases de Calella. I és que recorden que la pandèmia també ha estat el detonant de moltes desigultats que ens acompanyen ara i en un futur.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat