La CUP de Calella recull signatures en contra de l’activitat privada als centres sanitaris públics

CUP_campanya

Avui es posa en marxa a nivell nacional la campanya “Fora la privada de la pública” per mostrar el rebuig a l’Avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l’assistència sanitària. A Calella es farà una recollida de signatures aquesta tarda en contra del que suposa l’entrada del sector privat a la sanitat pública.

L’esquerra independentista s’oposa frontalment a cedir parcel·les del model públic de salut a l’activitat privada, i demana que les institucions donin cobertura a una gestió 100% pública de tot el servei. Adil Marouan, de la CUP Calella, denuncia que això ja està passant a l’Hospital Sant Jaume de Calella.

“El que no saben els usuaris és que algunes analítiques no les fan al laboratori de l’hospital sinó que s’envien a d’altres empreses, que hi ha serveis subcontractats i que es cedeixen espais per a empreses privades com el cas de l’Odontologia al CAP de Calella. Això genera confusió en tant que no se sap ben bé cap a on van els diners”, ha manifestat en una entrevista a Ràdio Calella TV.

L’Hospital de Calella és un dels centres gestionats pel Consorci Sanitari del Maresme i la Selva, consorci de salut pública depenent de l’Institut Català de la Salut.

La recollida de signatures es farà avui dimecres 15 de març a la confluència dels carrers Església i Matas i Rodes, a partir de les set del vespre. Preveuen també muntar parada altres dies, i a les immediacions del centre hospitalari calellenc.

Marouan ha explicat què suposarà el desplegament del que és avui un avantprojecte de llei sobre fórmules de gestió, que incorpora el que s’anomena la cooperació institucional i la concertació amb entitats d’economia social. “Permetrà que altres centres puguin tenir fins a un 49% d’activitat privada, i això aprofundeix en aquesta problemàtica que ja ha comportat alguns casos de corrupció, alguns amb dictàmens desfavorables de la Sindicatura de Comptes”, ha dit.

I assegura Marouan, que la gestió repercuteix en l’interés públic, les condicions dels treballadors de Salut i el servei que es presta al ciutadà.

La CUP de Calella té pendent trobar-se amb els responsables de la recent constituïda Marea Blanca de l’Alt Maresme i la Selva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat