La CUP defensa la ruptura amb l’Estat i la lluita nacional i social

Teatre Orfeó Calellenc, dilluns

El parlamentari de la CUP, Quim Arrufat, els candidats Adil Marouan, Gabriela Serra i Eulàlia Reguant i el regidor Jan Catà han defensat aquest dilluns al vespre el caràcter plebiscitari del 27-S. Consideren que el moment és “únic i excepcional” i que permetrà decidir el futur model de societat.

El diputat al Parlament de Catalunya de la CUP, Quim Arrufat, afirma que les eleccions del 27 de setembre són extraordinàries ja que es tria entre seguir en una Espanya recentralitzada i amb menys drets democràtics o l’aposta per la fundació d’una república catalana: «Està en joc decidir si volem anar cap a una Espanya molt més recentralitzada, amb molts menys drets democràtics, amb moltes menys polítiques socials, que és el que s’està preparant per després de les eleccions espanyoles, o apostem per sortir de l’Estat espanyol per fundar una República democràtica, pluricultural, social i ser un revulsiu de la crisi amb el sud d’Europa que demostri que es poden fer les coses diferents, fundar nous països i noves realitats basades en la gent», ha dit Arrufat.

La candidata i activista social Gabriela Serra ha remarcat que “les eleccions seran plebiscitàries per defecte, i no per opció, al negar el govern espanyol el referèndum per la independència“. Sobre el model de societat, la CUP defensa que vagi a favor de les classes populars, sigui anticapitalista, feminista i oberta al món. El regidor calellenc Jan Catà destaca que les lluites nacional i social que propugna la seva formació han d’anar juntes: «D’alguna manera hem de tenir molt clar que no podem renunciar a cap de les dues lluites, les dues lluites són una sola lluita. Tenim la lluita nacional i la social. La unió de les dues lluites passen a ser el nostre discurs i el nostre pal de paller“, ha manifestat Catà a Ràdio Calella.

El candidat 63 de la CUP Adil Marouan ha agraït que l’acte central de la Territorial Maresme-Barcelonès es fes ahir a Calella i ha explicat la satisfacció que li representa ser a la llista: «Per mi és un honor està a la llista de la candidatura de CUP-Crida Constituent ja que són les eleccions que decidiran el futur de Catalunya. I a més compartir la llista amb els tres diputats de les últimes eleccions suposa un afegit» , ha manifestat Adil Marouan.

Quim Arrufat ha destacat el paper creixent de la CUP a localitats com Calella i ha qualificat d’«esperpent» la utilització dels Tribunals per part del govern espanyol perseguint el 9N.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

 1. Daniel Bun ha dit:

  SALVADOR

  9. 15 h de la mañana…
  Ronda Sant Antoni –
  Colegio Electoral Escolas Pías
  Entre 150 y 300 ciudadanos hacen cola para votar…

  Un tronar de sirenas parpadeantes iluminan de azul eléctrico toda la avenida, al ruido frenético y ensordecedor se le une el trepidante “runrún” de un helicóptero que a pocos metros del suelo vigila anclado en el aire…
  En el último furgón del convoy,
  la respiración de los hombres se ha disparado, el corazón es una locomotora que viaja a mil, la adrenalina y la angus

  https://danielbunblog.wordpress.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.