La CUP exigeix la dimissió de Llamazares per negar l’atenció a desallotjats de la Bruna

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El partit emplaça al Govern Municipal a fer autocrítica sobre com s’ha gestionat l’ocupació a l’antic Hostal La Gaviota i demana directament la dimissió del tinent d’Alcaldia Llamazares per les declaracions d’aquesta setmana a Ràdio Calella TV, quan va dir que l’actuació dels partits de l’oposició –tots– li generava indignació. La portaveu de la CUP, Núria Freixas, defensa que Política Social hauria d’haver atès totes les sol·licituds, fossin o no persones empadronades a Calella. “Calia una actuació més humanitària i no tant protocolària”, ha reblat Freixas.

La portaveu del partit cupaire ha dit que els professionals de l’equip de Serveis Socials que eren a l’operatiu van rebre la negativa del tinent d’Alcaldia adonar atenció a persones en situació de vulnerabilitat perquè no estaven empadronades. Per això, i la gestió dels mesos anteriors, Freixas explica que la CUP demana la seva dimissió.

Demanar la dimissió perquè l’actuació és molt greu. Divendres es van deixar persones vulnerables al carrer. En qualsevol altra població s’hagues comunicat amb Serveis Socials de Pineda o Malgrat, d’on siguin, facilitant-los un allotjament pel cap de setmana i acompanyar-les dilluns allà on toqués (…) Els treballadors que eren allà van fer una trucada i la resposta va ser que no podien atendre-les.

Des de la CUP es reclama una gestió més humana i no tant reglamentària de la política social a Calella, especialment en situacions d’emergència. “Calia haver fet un parèntesi en aquell moment excepcional”, diu Freixas, que assegura que la seva crítica va dirigida únicament als responsables polítics que són els qui donen les instruccions últimes als professionals tècnics.

A tot això, la portaveu cupaire critica que no se’ls facilités cap tipus d’informació durant el matí i que el tinent d’Alcaldia de Política Social no estigués operatiu durant la tarda.

Que truquem a un regidor en un moment tan bèstia com el que es va viure divendres i respongui que no li funcionava el telèfon és absurd. Imagineu que això ho diu l’Alba Vergés en un moment delicat de la pandèmia, és absurd. I ho extrapolem a la Generalitat o a l’empresa privada.

Diu que se sent decebuda per l’actuació de l’equip de Govern. “No sé si els interessa crear crispació”, es pregunta Freixas, que considera que hagués sigut més productiu tenir a l’oposició al corrent de les actuacions i oferir una imatge d’unitat davant la població.

Que 15 minuts abans de la roda de premsa ens hagués cridat d’urgència, ens hagués explicat breument el que havia passat, i haguéssim sortit tots. La imatge per Calella hauria sigut molt millor. L’actuació de l’equip de Govern, allunyant-nos, em desconcerta, sincerament.

La portaveu de la CUP replica les paraules de Candini, Torres i Llamazares, que aquests darrers dies han repetit que s’han sentit “molt sols” en la gestió de l’ocupació. “Cada vegada que ens han cridat, hem estat allà”, ha assegurat.

Per tot plegat, la CUP emplaça al Govern a ser autocrítics per avançar cap a la solució del problema com també ells reconeixen que han fallat. Ha estat amb el seu compromís de base d’estar a les institucions però “amb un peu al carrer”.

Potser ens ha fallat tenir algun contacte amb els veïns. Tenir un lligam, una via d’interacció amb el veïnat que permetés reduir el conflicte. I tot al contrari, ha anat pujant de to i no hem pogut ser peça clau per solucionar-ho. En som conscients, i en fem autocrítica.

La CUP comparteix la necessitat de posar punt i final a la inseguretat que s’ha viscut aquestes darreres setmanes però adverteix del discurs de l’extrema dreta de vincular de forma simple la immigració amb delinqüència.

Des de la CUP es valora presentar una moció en el proper ple per exigir l’empadronament de totes les persones que viuen a Calella, encara que no tinguin residència fixa. Segons Freixas, aquesta era la “fitxa clau” de la solució a la problemàtica.

Calella pels Refugiats paga l’allotjament a una parella de la Bruna

Serveis Socials estaria donant atenció a tres de les persones que van quedar-se al carrer amb la desocupació de l’edifici del carrer Diputació. A més de l’home de mitjana edat, amb problemes de mobilitat, que es va confirmar des d’un primer moment; també a una parella jove a qui estaria donant suport l’entitat Calella pels Refugiats. Així ho ha referit la portaveu de la CUP.

Diria que hi ha una parella jove, que ha acudit a Serveis Socials, i se’ls ha donat menjador i dutxes. El que no tenen és allotjament. Per això, Calella pels Refugiats els està pagant un càmping fins el dia 1 de juny.

Seria des de Serveis Socials de Calella que se’ls hauria derivat al menjador que gestiona Càritas.

Els partits de l’oposició –Esquerra, Calella en Comú, CUP i Ciutadans– han assumit la despesa d’allotjament de la parella a qui no es va donar atenció des de Serveis Socials.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *