La CUP exigeix que sigui Aqualia qui justifiqui els rebuts pagats del 2013

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

La CUP de Calella insta a l’Ajuntament de Calella que reclami a l’anterior empresa de l’aigua tota la documentació sobre la remesa de rebuts del 2013 ja cobrats i que ara es podrien estar reclamant. El partit de l’oposició considera que ha de ser Aquàlia qui acrediti la titularitat dels 18.000 euros que els abonats ja van liquidar. Discrepa obertament del procediment acordat per posar al dia els comptes de Gestaigua, ho qualifica de “desgavell”, i critica que s’exigeixi als veïns que justifiquin el pagament fet fa tres anys, emparant-se en l’obligació de guardar la documentació per un temps de cinc anys. La CUP espera a la pròxima reunió de l’assemblea local on es decidirà si s’emprenen accions al respecte.

Adil Marouan, de la CUP Calella, s’ha mostrat sorprès per les formes amb què Gestaigua i, per tant l’Ajuntament de Calella, està dirigint la liquidació de rebuts de l’aigua del 2013 –tots ells no domiciliats– que consten com a pendents de pagament. Llavors era Aquàlia qui tenia concessionada la gestió del subministrament d’aigua a la ciutat i, a criteri de Marouan, és qui hauria de justificar si s’han pagat o no. Per tant, apunta que és responsabilitat de l’empresa posar el nom dels titulars que, en el seu conjunt, van abonar 18.000 euros pels consums fets en aquell període.

“Per la mateixa raó que els particulars han de guardar 5 anys els rebuts, que és una cosa de la que se n’hauria de parlar, aquesta obligació també hi és per a les empreses. No entenem que la responsabilitat de justificar-ho recaigui en la baula més feble ni tampoc aquest desgavell. Creiem que s’hauria de reclamar a l’empresa i no fer-ho al tum-tum, a veure si sona la flauta i a qui se li reclama no ho havia pagat”, ha assenyalat Marouan.

Marouan titlla de “desgavell” la manera de procedir de Gestaigua en aquest assumpte; i considera “surrealista” que s’alerti de la possibilitat de tallar l’aigua a l’abonat sense saber si deu o no el rebut.

En una entrevista a l’Info Vespre, el membre de la CUP ha revelat que ell és un dels afectats. “També m’ha arribat una d’aquestes factures, coincideix amb un període que jo vaig anar a viure aquest pis, i no tinc el rebut perquè li hauria de demanar a la persona que vivia aquí i m’és impossible”, ha explicat Marouan, qui admet que, al final, “haurà d’acabar pagant perquè sinó seria jo qui en sortiria perdent”.

La CUP espera la pròxima reunió de l’assembla local del partit per decidir si emprèn o no altres accions, més enllà de la crítica pública sobre la gestió de l’aigua a Calella. Exposa, a tot això, que aquest assumpte no s’ha tractat en cap de les reunions del Consell d’Aministració de Gestaigua, a la qual la CUP hi ostenta actualment una de les representacions rotatòries que es reparteixen els partits de l’oposició.

“És possible que ho facin a la propera reunió perquè això ha sortit de fa poc. Si ho haguessin portat nosaltres ja haguéssim dit que ens neguem a cobrar rebuts sense saber si s’han pagat o no”, ha apuntat.

Pel moment, Aquàlia no ha fet declaracions al respecte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat