El PSC del Maresme respecta el posicionament local sobre l’empresonament del Govern Puigdemont

Foto: ACN
Foto: ACN

El primer secretari, Xesco Gomar, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV que estava informat del contingut del comunicat que l’agrupació local del PSC va emetre l’endemà que la jutgessa de l’Audiència Nacional decretés l’empresonament dels consellers del Govern Puigdemont com a mesura cautelar. Gomar ha dit que el partit respecta el posicionament dels dirigents calellencs, que defensa la seva llibertat d’expressió, i nega que el comunicat respongués a la voluntat de mantenir-se dins el Govern Municipal amb el PDeCAT.

Més enllà de qualificar de desproporcionada la decisió judicial, en la línia del pronunciament de la direcció nacional del partit, l’agrupació local del PSC de Calella assegurava que la mesura de privació de llibertat vulnera «els drets fonamentals». En aquest sentit, els socialistes calellencs van incloure en el comunicat la petició de revocar l’ordre; al mateix temps que s’insistia en la necessitat d’obrir ponts de diàleg i negociació per arribar a una solució política al conflicte entre Catalunya i Espanya.

Davant d’això, el primer secretari de la comarca, Xesco Gomar, entén com a lògica aquesta discrepància que també es produeix dins el mateix àmbit judicial.

“En cap moment podem criticar, ni molt menys, que els companys de Calella facin aquest comunicat. Al contrari, ho van comentar amb mi perquè volien expressar-ho, i ho van fer amb total llibertat i amb el meu suport. Al final si sobre aquests fets els mateixos juristes tenen opinions diferents, dins el nostre partit també hi ha gent que ho veu de maneres diferents”, ha indicat Gomar.

I nega que el comunicat fet públic l’endemà de l’empresonament de membres del Govern Puigdemonet tingués la finalitat de preservar el pacte amb el PDeCAt a l’Ajuntament de Calella. “Conec als meus companys de Calella i dubto molt que fessin el comunicat per mantenir el pacte de Govern. Ho dubto. Estic convençut que realment s’ho creuen. No es pot pensar que el PSC fa comunicats diferents al territori en funció de si volen salvar els pactes de Govern. Seria una falta de respecte, sobretot als ciutadans que van decidir votar-nos”, ha garantit.

El primer secretari dels socialistes maresmencs ha condemnat l’agressió feixista que va patir un veí de Mataró, dissabte a la nit, després de la manifestació per la unitat d’Espanya. “Res justifica que hi hagi violència al carrer. També quan venen a increpar les nostres seus, o quan pinten les façanes de les nostres seus, ho hem denunciat amb la mateixa vehemència”, ha afegit.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a Xesco Gomar a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *