La CUP insta el PDeCAT a trencar el pacte amb el PSC

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

La formació donaria suport polític al PDeCAT en cas que decidís trencar el govern amb el PSC. El fet que el socialistes hagi manifestat el seu consentiment a l’execució de l’article 155 junt amb el PSOE ha motivat la petició al PDeCAT perquè trenqui el pacte amb el PSC a la ciutat.

En un comunicat que la formació ha fet públic a través de les xarxes socials, han instat al PDeCAT a reflexionar i revisar el pacte amb el PSC per la governabilitat de Calella. El fet que el PSOE i el PP han acordat la intervenció de la Generalitat amb l’aplicació de l’article 155 per tenir el control dels Mossos d’Esquadra i dels mitjans de comunicació públics de Catalunya considera el pacte local no legítim. Així ho ha explicat Jan Catà, portaveu de la CUP a RCT

“Entenem que aquest pacte ja no es legítim a Calella, fins ara podriem entendre que sí en tenia fins que s’han creuat linees vermelles alienant-se amb linees polítiques del PP represives, feixistes i inadmisibles. El PSOE recolza incondicionalment una manera que entenem que s’allunya dels valors democràtics que ens enmirallem amb el poble de Calella i entenem que aquest pacte ja no té sentit”.

 

Segons la CUP s’ha mantingut converses informals amb la formació política del PSC de Calella per conèixer el seu punt de vista però Catà creu que s’han d’assumir les responsabilitats dels dirigents polítics del partit i rebutjar de forma clara el rebuig a les polítiques repressives de l’Estat.

“El partit socialista de Catalunya i de Calella ha de reconèixer que tenim presos polítics a l’Rstat espanyol a Catalunya i que s’entoma amb òptica política i amb valentia. Entenem que no es possible en el si del partit socialista”

En el mateix comunicat, la CUP recorda que en les últimes eleccions municipals, les forces independentistes van obtenir 13 dels 17 regidors i, malgrat el distanciament ideològic, estan disposats a assegurar a donar suport polític al PDeCAT fins a finals de legislatura.

A part del ple d’aquest dilluns on s’aprovaran ordenances fiscals, aviat també hi hauria un ple per l’aprovació del pressupost de l’any 2018.

“Farem tots els esfocços possible perquè la inestabilitat institucional sigui la mínima. Tindran tot el nostre suport si decideixen trencar aquest pacte. Tenim els pressupostos, tenim un parell de mesos vista, i  si hi han els canvis i els moviments que hi ha d’haver i si canvia el panorama, canvia per tothom”

La CUP espera que ERC també es pronuncii en aquest sentit

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *