La CUP reunirà l’assemblea local per fixar posició sobre el 21-D

Imatge d’arxiu

L’esquerra independentista té previst realitzar, al llarg d’aquesta setmana, les assembles locals i territorials que traslladaran les seves propostes i conclusions al consell polític, que es reunirà aquest dissabte a Perpinyà. La CUP no descarta cap escenari de cara a la convocatòria d’eleccions per al 21 de desembre, tot i considerar-les il·legítimes i rebutjar d’entrada que sigui una votació amb caràcter autonòmic.

El regidor portaveu del Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Calella, Jan Catà, ha explicat quin és el calendari i procés que els portarà a definir estratègia de cara al 21-D, després que PDeCAT i ERC, dins el bloc independentista, hagin confirmat que hi concorreran.

“Primer hi haurà el debat que es traspassa a les assemblees locals, en les quals s’estableixen conclusions i posicionaments per traslladar-les a les territorials que hi ha al Principat. Llavors s’exposaran el sí del Consell Polític que és un del màxims òrgans decisori de la CUP”, ha detallat Catà.

Catà ha parlat del fet que el 21-D es converteixi en una “nova oportunitat per a l’independentisme”. “No podem aparcar escenaris i tampoc tancar-nos portes, s’han d’explorar”, ha afirmat el regidor de la CUP.

Escenaris que es valoren com, per exemple, que siguin interpretats en clau plebiscitària. Amb tot, el regidor cupaire ha recalcat que la convocatòria d’eleccions, en tant que una de les mesures derivades de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, es produeix sota unes “circumstàncies de clara repressió”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *