La CUP reclama la despenalització de l’eutanàsia

El Grup Municipal de la CUP portarà a debat plenari, dilluns vinent, una moció de suport al dret a morir dignament i per demanar la despenalització de l’eutanàsia. Alhora, perquè hi hagi el compromís de mantenir i reforçar els diferents serveis i recursos que, des de Calella, s’ofereixen a les persones que es troben en l’etapa de final de vida.

La iniciativa del partit cupaire va en la línia que l’Ajuntament de Calella i tots serveis municipals donin informació sobre els drets de la ciutadania a l’hora d’afrontar la mort i sobre el Document de Voluntats Anticipades.

Posar a disposició de la ciutadania les eines que ja existeixen, i facilitar-ne l’accés, sobre els seus drets i com poden fer constar les seves voluntats a l’hora d’afrontar el moment de la mort.

La moció també proposa que el personal de l’administració local pugui certificar la signatura del Document de Voluntats Anticipades, o altrament anomenat testament vital.

Més enllà d’això, la proposta cupaire es dirigeix també a tirar endavant una regulació sobre la despenalització de l’eutanàsia.

No és una crítica als excel·lents professionals del PADES o del SAAD, però sí cal refrescar-ho (…) La moció també insta a despenalitzar l’eutanàsia, que actualment és una pràctica penalitzada al país. La moció trasllada la pressió al Parlament i al Congrés perquè s’impulsi una iniciativa legislativa per despenalitzar-ho.

A Catalunya, el 78% de la població dona suport a la despenalització de l’eutanàsia i al dret a morir dignament.

Per últim, en una entrevista a l’Info Migdia, el portaveu de la CUP ha aclarit que no consten com a partit proposant de la moció sobre l’1 d’octubre però que això no significa que se’n desmarquin. Es tracta d’una qüestió de terminis i de la seva agenda assembleària, ha comentat Catà. La iniciativa es portarà al Ple Municipal de la mà del PDeCAT i ERC.

La podeu recuperar a continuació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *